Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Användarnas ilska mot Snapchat: "Kommer att ta bort mitt konto"

Foto: STEVE MEDDLE/REX/SHUTTERSTOCK / STEVE MEDDLE/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Har du märkt något annorlunda med Snapchat?

Den nya uppdateringen har fått tusentals ilskna användare att rikta kritik mot apputvecklarna.

– Det kan ta tid att vänja sig vid uppdateringar som är så stora som denna, säger en talesperson på Snapchat till Mirror.

Såväl hån som kritik haglar nu mot sociala medier-jätten.

Många har reagerat starkt på Snapchats uppdaterade design och upplägg. Förändringarna träder stegvis i kraft för användare med syfte att separera "socialt" från "medier", skriver Mirror.

Främst är de olika vyerna som har förändrats. Där användare tidigare kom åt de egna konversationerna med kontakter finns nu både kontakterna och deras stories. Vyn där stories tidigare låg visar numera innehåll från publicister och andra skapare.

– Det kan ta tid att vänja sig vid uppdateringar som är så stora som denna, men vi hoppas att vårt community ska njuta av den när den när de vant sig, säger en talesperson på Snapchat.

Så här ser de nya vyerna ut på Snapchat:

Foto: Snapchat

För de flesta som använer iOS- och Android-enheter uppdateras appen automatiskt, vilket innebär att den nya versionen av Snapchat blir en överraskning för många användare.

När man startar appen hamnar man fortfarande i kameravyn, men om man sveper till vänster hamnar man på den nya "Vänner"-sidan. Ett högersvep tar användaren till det nya "Upptäck"-flödet.

Det som i "Discover" tidigare presenterades genom horisontell svepning är nu i helbildsläge med svepning vertikalt – med det som är mest relevant för dig som användare.

https://twitter.com/JasMeannnn/status/961131326115020800?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.mirror.co.uk%2Ftech%2Fwhat-deserve-this-snapchat-releases-11983458

"Kommer ta bort mitt konto"

Numera kommer användares stories dessutom hanteras genom profilsidan, och gruppchattar får automatiskt sina egna gruppstories.

Snapchat-kartan finns att hitta i upptäck-vyn, genom sökrutan.

Tusentals uttrycker sin ilska mot uppdateringen på Twitter.

"Den nya Snapchat-uppdateringen är mer komplicerad än att försöka förstå hur duschen fungerar hemma hos dina kompisar", skriver en person.

"Den här nya Snapchat-uppdateringen ... jag kommer att ta bort mitt konto", skriver en annan.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!