Foto: STEVE MEDDLE/REX/SHUTTERSTOCK / STEVE MEDDLE/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: STEVE MEDDLE/REX/SHUTTERSTOCK / STEVE MEDDLE/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Användarnas ilska mot Snapchat: "Kommer att ta bort mitt konto"

Publicerad

Har du märkt något annorlunda med Snapchat?

Den nya uppdateringen har fått tusentals ilskna användare att rikta kritik mot apputvecklarna.

– Det kan ta tid att vänja sig vid uppdateringar som är så stora som denna, säger en talesperson på Snapchat till Mirror.

Såväl hån som kritik haglar nu mot sociala medier-jätten.

Många har reagerat starkt på Snapchats uppdaterade design och upplägg. Förändringarna träder stegvis i kraft för användare med syfte att separera "socialt" från "medier", skriver Mirror.

Främst är de olika vyerna som har förändrats. Där användare tidigare kom åt de egna konversationerna med kontakter finns nu både kontakterna och deras stories. Vyn där stories tidigare låg visar numera innehåll från publicister och andra skapare.

– Det kan ta tid att vänja sig vid uppdateringar som är så stora som denna, men vi hoppas att vårt community ska njuta av den när den när de vant sig, säger en talesperson på Snapchat.

Så här ser de nya vyerna ut på Snapchat:

Foto: Snapchat

För de flesta som använer iOS- och Android-enheter uppdateras appen automatiskt, vilket innebär att den nya versionen av Snapchat blir en överraskning för många användare.

När man startar appen hamnar man fortfarande i kameravyn, men om man sveper till vänster hamnar man på den nya "Vänner"-sidan. Ett högersvep tar användaren till det nya "Upptäck"-flödet.

Det som i "Discover" tidigare presenterades genom horisontell svepning är nu i helbildsläge med svepning vertikalt – med det som är mest relevant för dig som användare.

https://twitter.com/JasMeannnn/status/961131326115020800?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.mirror.co.uk%2Ftech%2Fwhat-deserve-this-snapchat-releases-11983458

"Kommer ta bort mitt konto"

Numera kommer användares stories dessutom hanteras genom profilsidan, och gruppchattar får automatiskt sina egna gruppstories.

Snapchat-kartan finns att hitta i upptäck-vyn, genom sökrutan.

Tusentals uttrycker sin ilska mot uppdateringen på Twitter.

"Den nya Snapchat-uppdateringen är mer komplicerad än att försöka förstå hur duschen fungerar hemma hos dina kompisar", skriver en person.

"Den här nya Snapchat-uppdateringen ... jag kommer att ta bort mitt konto", skriver en annan.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen