Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kö av kunder till bolaget – nu går Borg in som ägare

Anders Borg och Dan Sehlberg har startat nytt bolag
Anders Borg invisterar i teknikbolaget Danads. Foto: SVEN LINDWALL
”De gör det möjligt att konkurrera med företag som Facebook och Google”, säger Anders Borg om den nya investeringen. Foto: CECILIA LIJETON / TT / CECILIA LILJETON TT NYHETSBYRÅN

Affärsängeln och före detta finansministern Anders Borg är en av teknikbolaget Danads nya investerare. 

Bolaget värderas till 145 miljoner kronor och har nu tagit in 25 miljoner i nytt kapital för att kunna behandla framtida kunder skriver Di

– Vi har en kö av kunder som vi inte har kunnat hantera, säger Danads vd Istvan Beres till tidningen. 

Det svenska teknikbolaget Danads hjälper företag att sälja digitala annonser på stora plattformar. 

Svenska storföretag som Klarna och Truecaller använder sig av Danads tjänster för att kunna sälja sina annonser i appar och på hemsidor. 

Efter att globala företag som Ebay, Phillips och Tripadvisor fastnat i företagets kösystem har nu Danads lyckats ta in 25 miljoner kronor i nytt kapital för att möta kundernas efterfrågan. 

– Vi har en kö av kunder som vi inte klarat av att hantera. Vi vill dessutom kunna ha fysisk närvaro på platser som till exempel USA som är vår viktigaste marknad, säger Danads vd Istvan Beres till Di

Anders Borg – en av investerarna 

Nyemissionen värderar Dalands med sina ungefär 50 anställda till 145 miljoner kronor skriver Di. Största ägarna är, efter grundarna, statliga Almi Invest och riskkapitalbolaget Wellstreet. 

Bland de nya investerarna finns affärsängeln och före detta finansministern Anders Borg som tidigare investerat i Dicopay, Lendify, Steven, Lysa och Regily.  

– Efterfrågan är enorm. Bolaget har öppnat upp en marknad som gör att annonsplattformar kan konkurrera på lika villkor som Facebook och Google, säger Anders Borg till Di om den nya inversteringen. 

Satsar på 100 miljoner i kapital 

Under 2018 omsatte Danads ungefär 7 miljoner kronor med en förlust på 10 miljoner kronor. Men då Di även räknar in Backbone Consulting, som förvärvades av bolaget förra året, blev de totala intäkterna ungefär 16 miljoner kronor. 

Och för framtiden har man stora planer på ytterligare nytt kapital. 

– Vårt mål är att ta in 100 miljoner kronor i kapital under första halvåret av 2020, säger Istvan Beres till tidningen.  

Annons: