Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Airpods Pro: Så bra är de nya värstinglurarna

Foto: Apple / Apple
Foto: Apple / Apple
Foto: Apple / Apple

Funderar du på nya trådlösa lurar till mobilen så är nya Airpods pro ett hett alternativ.

I alla fall om du tycker det är värt att satsa 3 200 kronor.

Tidningen Macworld har testat de nya värstinglurarna. 

De nya trådlösa lurarna från Apple får ett högt betyg av Macworld, trots att de inte bedöms som de mest välljudande lurarna man kan lyssna med.

De är heller de första som utrustats med en funktion som sänker bakgrundsbruset.

Men betyget höjs genom att de är så lätta att använda, närmast bekymmersfria, oh sitter så bra i örat, enligt testet.

 ”Framför allt är de så enkla att leva med att det är svårt att alls gå tillbaka till något annat efter att ha använt Airpods Pro”, skriver Macworld.

Brusreduceringen är stora nyheten

Lurarna kommer i ett laddningsetui som får plats i fickan. Örontopparna i silkon gör lurarna mer tättsittande och mindre benägna att trilla ur örat vid till exempel hård träning. Örontopparna medföljer i tre storlekar för att de ska passa bra.

Enligt Apple har promodellen även fått ett ventilsystem som ska jämna ut trycket och minska det obehag som in-ear-hörlurar kan ge.

Detta ska ge djupare bas i musiken du lyssnar på samt bättre isolera ljud utifrån.

Den stora nyheten är aktiv brusreducering där Airpods pro använder två mikrofoner tillsammans med avancerad mjukvara för att stänga ute ovälkommet ljud. 200 gånger i sekunden justerar hörlurarna ljudet för att blockera bakgrundsbrus.

Brusreduceringen aktiveras genom ett tryck på en markerad yta på ena luren.

Enligt testet är Airpods Pro långt ifrån de mest välljudande hörlurar man kan köpa. Men de låter tillräckligt bra, mycket bättre än vanliga Airpods.

Passformen är överlägsen

Å andra sidan kan man hitta lurar från andra tillverkare med bättre ljud för de cirka 3200 kronor som Airpods pro kostar (vanliga Airpods kostar cirka 1600 kronor utan trådlöst laddningsskal).

De som gör toppmodellen värd att satsa på, om man har pengarna, är passformen tycker Macworld.

Däremot har Apple inte gjort något åt batteritiden, som är OK men inte mer. Med ett fulladdat laddningsskal kan man lyssna i totalt 24 timmar.

 

TV: Nyheterna i mobilen Iphone 11

Annons: