Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tesla planerar tillverka egna solcellsmoduler

Elon Musk är vd på företaget Tesla Motors och vill satsa på solenergi.
Foto: Francois Mori / AP
Tesla Motors tillverkar elbilar som den på bilden.
Foto: Marcio Jose Sanchez / AP

Tesla Motors vill satsa på en egen tillverkning av solceller, skriver Ny Teknik.

Tanken är att tillverkningen ska börja redan nästa år.

Den nordamerikanska elbilstillverkaren Tesla Motors ska nu ta sitt arbete med solenergi vidare. De har nu planer på att starta upp en egen tillverkning av solceller, skriver Ny Teknik.

Planen är att solcellerna och modulerna ska produceras på en fabrik i Buffalo i den amerikanska delstaten New York. Tillverkningen ska ske i samarbete med den japanska elektroniktillverkaren Panasonic.

Men det är inte första gången som Panasonic samarbetar med Tesla Motors. De har tidigare samarbetat med biltillverkaren för att ta fram batterier till den första Tesla-bilen som släpptes på den breda marknaden: Tesla Model 3, skriver Ny Teknik.

De nya cellerna och modulerna ska börja tillverkas redan nästa år enligt Tesla Motors planer. Dessa ska ingå i ett solenergisystem som i sin tur ska kunna användas tillsammans med Teslas produkter för att lagra energi.

Tesla Motors arbetar aktivt med batterier

Tesla Motors har tidigare varit en aktiv spelare inom energibranschen. Vd Elon Musk var först med att ta fram en elbil som hade en räckvidd på drygt 50 mil, vilket han kunde göra tack vare sitt eget batteripatent.

Förra året tillkännagav Tesla Motors också att de utvecklat en ny batteriteknik, där man staplar batterier på ett nytt sätt. På så sätt uppgav de att de kunde lagra energi från både sol, vind och vatten på ett effektivare sätt. Om projektet blir lyckat så skulle den nya typen av batterier kunna omsätta miljarder. För att kunna skapa de nya batterierna byggde Tesla Motors bland annat en fabrik i Nevada.

Tesla Motors tillverkar redan i dag egna batterier. De levererar bland annat till den amerikanska affärskedjan Wall-mart.

Annons: