Iphone 7 Plus har sålt slut, meddelar Apple. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP TT NYHETSBYRÅN
Iphone 7 Plus har sålt slut, meddelar Apple.  Foto: Marcio Jose Sanchez / AP TT NYHETSBYRÅN

Iphone 7 plus har sålt slut

Publicerad

Iphone 7 plus har sålt slut.

Det meddelar Apple, som uppger att kunder får nöja sig med att beställa mobilen, rapporterar Reuters.

Sedan en vecka tillbaka har kunder kunnat beställa Iphone 7 och Iphone 7 Plus. Intresset har varit stort och nu meddelar Apple att lagret på Plus-versionen är slut.

 

LÄS MER: Det tycker experterna om Apples nya Iphone

 

Även Iphone 7 med den nya färgen gagatsvart, ”jet black” på engelska, har tagit slut meddelar Apple. Telefonerna skulle ha funnits i butik i morgon, men kunder som vill köpa dem på plats får nöja sig med att lägga en beställning.

– Vi uppskattar verkligen våra kunders tålamod, medan vi jobbar hårt för att se till så att den nya Iphonen finns tillgänglig för alla som vill köpa den, säger Trudy Muller, Apples talesperson, i ett pressmeddelande som Reuters citerar.

Apple: ”Uppskattar tålamod”

Apple har till skillnad från vid tidigare Iphone-lanseringar valt att inte offentliggöra försäljningsstatistik för de nya modellerna under den första helgen, rapporterar nyhetsbyrån. Beslutet har lett till viss oro på marknaden, där flera på Wall Street tolkat det som att den nya modellen inte väntas sälja lika bra som tidigare.

 

Men besked från bland annat den amerikanska telefonoperatören Sprint och T-Mobile om stora antal förhandsbeställningar på telefonen har gjort att aktien gått upp. Även i Sverige har telefonoperatörerna Telia och Tele 2 meddelat att intresset för mobilen varit högt. Trots det stora intresset så går det fortfarande att förhandsbeställa samtliga modeller.

Stora prisskillnader

Dina Pengar har tidigare rapporterat om att det kan blir rejäla prisskillnader när man köper sin Iphone. Det kan faktiskt skilja flera tusenlappar beroende på hur man går till väga:

 

LÄS MER: Stora prisskillnader på Iphone 7

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen