Den nya väskan ska följa ägaren som en hund. Foto: Skärmdump/CNNDen nya väskan ska följa ägaren som en hund. Foto: Skärmdump/CNN
Den nya väskan ska följa ägaren som en hund. Foto: Skärmdump/CNN
Väskan är än så länge bara på prototypstadiet. Foto: Skärmdump/CNNVäskan är än så länge bara på prototypstadiet. Foto: Skärmdump/CNN
Väskan är än så länge bara på prototypstadiet. Foto: Skärmdump/CNN

Här är resväskan som följer dig som en hund

Publicerad

Är du trött på att dra runt på tunga väskor?

Nu kan det vara slut med det.

Ett amerikanskt företag håller nämligen på att utveckla en väska som ska följa dig runt som en hund, skriver CNN.

Den nya väskan håller på att utvecklas av ett företag i amerikanska Kalifornien. De samlar just nu in pengar för att kunna arbeta vidare med sitt projekt och på onsdagsförmiddagen hade 20 personer tillsammans bidragit med drygt 40 000 kronor.

Företaget heter Travelmate robotics och tanken är att den nya väskan ska kunna följa sin ägare runt. Man ska varken behöva dra eller hålla i väskan, utan den ska röra sig helt automatiskt. Väskan ska hålla sig mellan en och en och en halv meter bakom en.

– Resväskor har inte riktigt förändrats så mycket de senaste decennierna. Det är mer än dags för att uppfinna något nytt, sade vd på Travelmate robotics, David Near, till CNN Money.

Väskorna har utvecklats för att passa olika syften. Därför finns de också i tre olika storlekar och de kostar mellan 3 500 och 5 300 svenska kronor.

Travel robotics automatiska väskor har infraröda sensorer

De automatiska resväskorna är också utrustade med infraröda sensorer som känner av omgivningen. Tanken är att de på så sätt ska kunna känna av vad som finns i omgivningen och på så sätt undvika att köra in i människor eller saker som den kör förbi. Men den tekniken är än så länge inte färdigdesignad.

Den som har en vana att bli försenad till flyget och behöver springa kan också den använda de nya resväskorna. Deras maximala hastighet är drygt tre meter per sekund.

– I många avseenden så är det mycket mer bekvämt att ha en automatisk väska, sade David Near till CNN Money.

Planen är att resväskorna ska släppas under nästa år. Men den som är sugen på en egen automatisk resväska får än så länge vänta ett tag till. Resväskorna har än så länge bara släppts som prototyper och finansieringen är inte klar än.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen