Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Flera klagar nu på buggar i Iphone 7

Foto: Sean Gallup / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE

Flera kunder klagar nu på ett nytt problem med hörlurarna till Apples flaggskepp Iphone 7.

Kunderna berättar i sociala medier hur de nya hörlurarna ”tar kontroll” över telefonen och byter låt mot deras vilja.

Apple meddelar att en uppdatering är på väg för att fixa felet.

Kunder världen över kunde i fredags lägga vantarna på sina sprillans nya Iphone 7. Sedan dess har några buggar och defekter rapporterats, däribland ett väsande ljud som uppstår när telefonen är överansträngd.

Nu har ett nytt problem dykt upp. Flera kunder meddelar via sociala medier att deras hörlurar inte fungerar som dem ska, rapporterar Telegraph.

 

LÄS MER: Flera brister hos Iphone 7

 

En nyhet med telefonen är som bekant att Apple tagit bort det vanliga hörlursuttaget. För att lyssna på musik eller använda handsfree måste man därför koppla in en adapter till laddningsuttaget och med hjälp av den koppla in sina hörlurar.

Byter låt mot din vilja på Iphone 7

Kunder berättar nu i sociala medier att knapparna på de medföljande hörlurarna – så kallade ”Lightning Earpods” – slutat fungera. Telegraph rapporterar att det är efter några minuters användning som låtar plötsligt byts och röststyrningen – Siri – aktiveras mot kundernas vilja.

”Mina hörlurar slår på siri, byter video, spelar musik utan att jag rör vid dem. Vad fan Apple”, skriver en person som påstår sig vara drabbad.

Får ingen uppkoppling efter flygplansläge

Problemet orsakas av en bugg i mjukvaran som kontrollerar hörlurarna, enligt Apple. Företaget meddelar att en uppdatering är på väg för att reparera felet, enligt Telegraph.

 

LÄS ÄVEN: Så bra är nya Iphone 7 – vi har testat telefonen

 

Samtidigt kommer uppgifter från tekniksajten Macrumours om att Apple utreder ett annat fel med de nya modellerna Iphone 7 och Iphone 7 plus. Flera användare har haft problem med att återfå uppkopplingen efter att ha satt telefonen i flygplansläge.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!