Foto: PELLE T NILSSON/STELLA PICTURESFoto: PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
 Foto: PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Swish låg nere – 6,3 miljoner berördes

Publicerad

Swish låg under tisdagsmorgonen nere till följd av tekniska problem, skriver betaltjänsten på sin hemsida. 

Problemen gällde betalningar från alla banker.

Totalt berördes 6,3 miljoner användare.

Vid 07.30-tiden på tisdagen skrev betaltjänsten Swish på sin hemsida att tjänsten låg nere:

"Just nu är det problem i Swish och inga betalningar kan genomföras. Vi arbetar med att rätta det uppkomna felet och återkommer när status har ändrats. Kontakta din bank om du har frågor om din betalning."

Runt 6,3 miljoner användare berördes av de tekniska problemen.

– Vi har en störning i systemet och vet inte vad som hänt, utan vi felsöker just nu, säger Per Ekwall, presskontakt på Swish.

 

LÄS MER: Så fungerar Swish – svar på de vanligaste frågorna 

 

Strax före klockan nio rapporterades det att Swish fungerade igen.

Orsaken var störning i systemet.

– Vi kommer inte i detalj att kommunicera vad som hände, men vi beklagar att det blev så, säger Per Ekwall.

Samtliga bankappar kopplade till Swish berördes av felet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen