Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Swedbanks tidigare vd kallas till polisförhör

Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: HOSSEIN SALMANZADEH/TT / TT NYHETSBYRÅN

Swedbank tidigare vd Birgitte Bonnesen kallas till polisförhör på Ekobrottsmyndigheten. 

Det bekräftar hennes advokat för Svenska dagbladet

Enligt tidningen kommer hon då att delges misstanke om brott.

Birgitte Bonnesen är huvudperson i en stor brottsutredning gällande grovt svindleri och obehörigt röjande av insiderinformation.

– Jag kan bekräfta att hon är kallad till polisförhör i början av april, säger Per E Samuelson, Birgitte Bonnesens advokat, till SvD. 

Den 26 mars kommer Göran Persson, ordförande i Swedbank, att inleda bankens bolagsstämma och inför den har bankens revisorer rekommenderat att inte bevilja Bonnesen ansvarsfrihet. 

Enligt SvD:s uppgifter kommer den tidigare vd:n att i samband med förhöret få besked att hon är delgiven misstanke om brott. Ekobrottsmyndigheten misstänker att Bonnesen har spridit vilseledande uppgifter om den misstänkta penningtvätten inom Swedbank i Baltikum hösten 2018. 

Advokaten inte orolig

Per E Samuelson säger till tidningen att han inte är orolig och att det här aldrig kommer leda till något för Bonneson. 

– Det är stora ord på ett papper. Tittar man närmare på det och kokar ner det till fullständigt harmlösa saker. Det här är något av det minst allvarliga jag sett, säger han till SVD

Expressen söker både advokat Per E Samuelson och chefsåklagaren Thomas Langrot.

Texten uppdateras.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!