Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Swedbank kan frysa småkunders konton

Di TV ger dig de bästa analyserna och hetaste aktietipsen.
Swedbanks vd Jens Henriksson.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kunder som inte fyllt i tillräckliga uppgifter kan få kontot fryst och i förlängningen bli utslängd från banken – vilket riskerar att drabba småkunder.Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

Swedbank fortsätter städa efter den misstänkta penningtvättsskandalen.

Kunder som inte fyllt i tillräckliga uppgifter kan få kontot fryst och i förlängningen bli utslängd från banken – vilket riskerar att drabba småkunder.

Banken kan enligt regelverken inte ha kvar kunder som inte fyllt i uppgifter om sig själva.

– De som inte har fyllt i tillräckliga kunduppgifter, de enskilda föreningar som inte fullt ut har årsredovisningar och sådant, de kommer vi att frysa kontot för. I slutänden kommer vi se till att de behöver lämna oss som kund, säger Swedbanks vd Jens Henriksson på en presskonferens enligt Svenska Dagbladet.

Det blev dyrare för banken att låna pengar efter avslöjandet

Fjolårets avslöjande om misstänkt penningtvätt i Swedbank slog hårt mot banken på flera sätt. Bland annat blev det betydligt dyrare för Swedbank att låna pengar på grund av oroliga investerare.

– Upplåningskostnaderna gick upp precis i samband med detta, men de har gått ner ordentligt, säger Jens Henriksson till tidningen.

Han säger dock att Swedbank fortfarande måste betala cirka 0,10 procent mer än konkurrenterna när banken lånar pengar.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!