Swedbank inleder ett strategiskt partnerskap med aktiemäklaren Kepler Cheuvreux. Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Swedbank inleder ett strategiskt partnerskap med aktiemäklaren Kepler Cheuvreux. Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Swedbank i samarbete med aktiemäklare

Publicerad

Swedbank går in i ett samarbete med aktiemäklaren Kepler Cheuvreux – för att skapa ett "ledande mäklarhus med stark nordisk bas".

Det ger bankens kunder tillgång till ett utbud av nordisk aktieanalys.

– Helt i linje med vår strategi för att möta kundernas förväntningar på en modern bank, säger Ola Laurin på Swedbank i ett pressmeddelande.

Swedbank köper in sig i aktiemäklarhuset Kepler Cheuvreux, som i ett pressmeddelande beskrivs som "Europas ledande oberoende aktiemäklare". Banken investerar i en aktieägarandel som motsvarar sex procent – och tar plats i styrelsen.

Det multinationella bolaget Kepler Cheuvreux, med säte i Paris, levererar finansiella tjänster. Speciellt inom rådgivning och aktiehandel.

Swedbank i nytt samarbete

I ett pressmeddelande skriver man att Swedbanks styrka är kundrelationer och rådgivningskompetens, medan Kepler Cheuvreux är starka på aktieanalys och distributionskapacitet. Det strategiska partnerskapet har som syfte att skapa ett ledande mäklarhus med en stark bas i Norden.

 

LÄS MER: Kravet: Stryp antalet PPM-fonder från 800 till tio

 

Tillsammans kommer bolagen att erbjuda ECM-tjänster, som står för equity capital markets eller aktiehandel, inom Norden.

I och med samarbetet får Swedbanks institutionella kunder och privatkunder tillgång till Kepler Cheuvreuxs utbud av nordisk aktieanalys, inklusive täckning av europeiska bolag, skriver man i pressmeddelandet.

I ett uttalande säger Ola Laurin, chef för stora företag och institutioner på Swedbank:

– Den här satsningen visar hur nytänkande kan förändra ett annars ganska traditionellt segment inom bankverksamhet och ligger helt i linje med vår strategi för att möta kundernas förväntningar på en modern bank. Kepler Cheuvreux är en ideal partner för Swedbank.

Kepler Cheuvreux: "Unikt koncept"

Laurent Quirin, vd för Kepler Cheuvreux, säger:

– Att Swedbank nu blir en av våra partners är ytterligare ett bevis på att vi har en stark plattform i Europa och att vi har ett unikt koncept som gör att vi kan fortsätta investera i ledande aktieanalys och mäkleri.

Det strategiska partnerskapet ska sysselsätta 100 aktieanalytiker.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen