Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sveriges dyraste stickling såld – för tusentals kronor

En Monstera deliciosa variegata, en eftertraktad men inte lika ovanlig stickling.Foto: Pressbild / Tradera
Sofia Hagelin, presschef på Tradera.

Här är den dyraste sticklingen någonsin som har sålts på Tradera:

En Monstera adansonii variegata.

Den budades hem i augusti – till en prislapp på 17 555 kronor.

Odlings- och växttrenden syns tydligt på begagnatsajten Tradera, särskilt nu under coronapandemin. I år har det hittills sålts dubbelt så många sticklingar jämfört med för två år sen.

Och framför allt lite mer ovanliga monstera-sticklingar är populära.

I augusti slog en Monstera adansonii variegata rekord – och blev den dyraste sticklingen någonsin som budats hem på Tradera. Efter 162 bud landade priset på 17 555 kronor.

– Jag tror många är trötta på den virtuella, uppkopplade värld vi till mångt och mycket lever i och saknar att få jobba med händerna, säger Sofia Hagelin, presschef på Tradera, i en kommentar.

Monsteror dyraste sticklingarna

Enligt henne har odlingsintresset ökat stort under coronapandemin.

– Jag tror att många har tillbringat mer tid hemma i coronatider och därför har haft möjlighet att realisera sina trädgårdsdrömmar, säger Sofia Hagelin.

Den näst dyraste sticklingen är också en Monstera adansonii variegata, som gick för 16 055 kronor efter 123 bud. Av de tio dyraste sticklingarna är alla monsteror och alla har sålts för minst 12 500 kronor.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!