Vi får en bronspeng för vår kombination av forskningsresurser och börsbolag i teknikfronten. Foto: Photographer:Sergey A.Khakimulli
Vi får en bronspeng för vår kombination av forskningsresurser och börsbolag i teknikfronten. Foto: Photographer:Sergey A.Khakimulli

Sverige världens tredje mest innovativa land

Publicerad

Sverige är i världstoppen när den ansedda nyhetsbyrån Bloomberg rankar världens mest innovativa länder.

Vi får en bronspeng för vår kombination av forskningsresurser och börsbolag i teknikfronten.

Bloomberg har rankat världens mest innovativa länder, och Sydkorea lägger beslag på toppositionen.

Industrinationen lyckas packa ihop mängder av forskningsaktivitet på sin relativt blygsamma yta, och öser ur sig ingenjörer och patent. Lägst delpoäng i rankingen får dock Sydkorea för produktivitet.

 

LÄS OCKSÅ: Här är det bäst att gå i pension

 

Tvåa på listan är Europas ekonomiska gigant Tyskland, som bara klår Sydkorea i en gren, just produktivitet.

Men tredjeplatsen på listan knips av Sverige, som slår både ettan och tvåa när det gäller produktivitet. Sveriges akilleshäl i listan är yteffektivitet, en uppenbar produkt av vår låga befolkningstäthet.

I undersökningen har Bloomberg undersökt 200 länder.

 

LÄS OCKSÅ: Så säljer du bäst på Tradera och Blocket

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen