Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska storbolaget kan få ny kvinna i styrelsen

Foto: / TT NYHETSBYRÅN
Angela Langemar Olsson föreslås som ny styrelseledamot i byggjätten NCC.Foto: NCC

Ett av Europas största byggbolag, NCC, kan få ännu fler kvinnor i styrelsen.

Med Angela Langemar Olsson som ledamot kommer byggbolaget styrelse att bestå av fem kvinnor och tre män, skriver Dagens Nyheter. 

– Vi är mycket glada över att kunna föreslå Angela Langemar Olsson som ny ledamot i NCC:s styrelse, uppger Viveca Ax:son Johnson, ordförande i valberedningen.

Även om allt fler kvinnor väljs in i svenska bolagsstyrelser, är det fortfarande två tredjedelar av stolarna i styrelserummen som upptas av män.

Men nu kommer med stor sannolikhet byggjätten NCC ha en klar majoritet av kvinnor i styrelsen.

"Styrelsen ska präglas av mångsidighet"

Övriga kvinnor i styrelsen är Viveca Ax:son Johnson (ledamot sedan 2014), Carina Edblad (ledamot sedan 2014) Ulla Litzén (ledamot sedan 2008) och Birgit Nørgaard (ledamot sedan 2017).

– Vi är mycket glada över att kunna föreslå Angela Langemar Olsson som ny ledamot i NCC:s styrelse. Angela har en gedigen erfarenhet av redovisning, ekonomistyrningsfrågor och finansiering efter 15 år som CFO på Nordstjernan, en viktig kompetens för NCC, säger Viveca Ax:son Johnson, ordförande i valberedningen i ett pressmeddelande.

Langemar Olsson är senior investment manager i Nordstjernan som äger motsvarande 20 procent av kapitalet och 62 procent av rösterna i NCC, enligt DN.

– Valberedningen har som utgångspunkt att styrelsen ska präglas av mångsidighet och bredd avseende kompetens, erfarenhet och bakgrund. Meritokrati är vårt ledord, skriver Viveca Ax:son Johnson, ordförande i valberedningen i en kommentar till DN angående nomineringen.

Färre kvinnor i ledningsgrupper

I januari 2018 var andelen kvinnor i svenska bolagsstyrelser 32 procent, vilket är en minskning med en procentenhet sedan i höstas, uppger stiftelsen Allbright.

I ledningsgrupperna är andelen kvinnor däremot lägre - i snitt 21 procent. Hot om kvotering och mediebevakning kan vara en förklaring till att statistiken är jämnare i styrelserna.

– Vi hoppas att man förstår att jämställda grupper är mer kreativa och lönsamma, säger Tove Dahlgren, tillförordnad vd vid Allbright till DN.

 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!