Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska Spel tappar i intäkter

Di TV sänder live med anledning av fredagsmorgonens delårsrapporter.
På fredagen släppte Svenska spel sin kvartalsrapport.Foto: NOELLA JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Svenska Spel redovisar en minskning i nettospelintäkter jämfört med samma kvartal förra året.

Däremot växer spelbolagets digitala affär.

På fredagen släppte Svenska spel sin kvartalsrapport. Den visar att nettospelintäkterna landar på 2 039 miljoner kronor, vilket är två procent lägre än samma kvartal förra året. Däremot är det en förbättring jämfört med föregående kvartal.

Digitala affären växer

I rapporten lyfter bolaget fram att den digitala affären har ökat med 14 procent jämfört med samma kvartal förra året. Försäljning i mobilen ökar med drygt 21 procent, och den digitala affären står nu för 35 procent av koncernens nettospelintäkter.

”Svenska Spels verksamhet har stabiliserats efter övergången till den nya spelmarknaden och vi ser en återhämtning vad gäller kundtillväxt och intäkter. De kunder vi tappade vid årsskiftet i samband med uppdelningen av koncernen och övergången till separata spelkonton hittar nu tillbaka till oss”, skriver Patrik Hofbauer, vd och koncernchef för Svenska Spel.

Han fortsätter:

”Vi är glada att kunderna väljer Svenska Spel för att de uppskattar våra produkter och för att det är tryggt och säkert att spela hos oss”.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!