Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svensk vd hittad död under resa i Thailand

Kenneth Johansson blev 52 år gammal. Foto: Bo Hemborg
”Den mest godhjärtade människan man kan tänka sig”, säger vännen. Foto: Privat

Företagsledaren och tennisprofilen Kenneth Johansson har dött under en semester i Thailand. 

Johansson blev 52 år gammal. 

– Han var den mest godhjärtade människan man kan tänka sig, säger vännen och tenniskamraten Christer Lundberg.

Kenneth Johansson insjuknade hastigt och gick bort under en semester i Thailand i förra veckan. Med på resan var även hans flickvän. Johansson blev 52 år gammal. 

Kenneth Johansson har i många år varit ett välkänt namn inom den svenska tennisvärlden. Förutom att själv ha varit utövande tennisspelare, både som junior och senior, var han även ordförande i föreningen Svenska Tennisveteraner mellan 2007-2018, och har bland annat representerat det svenska veteranlandslaget. 

Thomas Wallén, ordförande för Svenska tennisförbundet, säger att Johansson gjort stort avtryck inom sporten. 

– Man blir först chockad, det är alldeles för tidigt, och sedan övergår den till sorg. Det är en stor saknad inom svensk tennis, han var väldigt duktig och aktiv främst inom veterantennis nu. 

”Han hade tid för alla”

Vänner omkring Kenneth Johansson minns honom med värme. 

Peter Rejler, styrelseordförande och tidigare vd för Rejlers AB, skulle ha mött honom på tennisbanan efter att han kommit hem från semestern, precis som de gjort varje vecka de senaste åren. 

– Det är otroligt sorgligt. Han var en fantastiskt omtänksam person som inkluderade alla i sin omgivning. Han var en samlingspunkt för väldigt många. 

Även Christer Lundberg, en av ägarna till Stockholms tennishall och nära vän till Johansson, beskriver honom som en människa som alltid brydde sig om andra. 

– Han var den mest godhjärtade människan man kan tänka sig. Han var en sån människa som hela tiden stöttade och hjälpte andra. Oavsett om man var 10 eller 80 år, han var polare med och hade tid för alla. 

”Chockartat och förfärligt besked”

Johansson var vd för Westin Buss sedan 1998. Expressen har sökt Westin buss ägare Claus Bay. Till sajten Bussmagasinet säger han: 

– Det här är ett chockartat och förfärligt besked, vi sörjer en god kamrat och en uppskattad chef, som med stor energi och ett brinnande engagemang kontinuerligt drivit verksamheten framåt.

Kenneth Johansson lämnar efter sig flickvän, syskon och fem barn. Flickvännen Jessica Blom berättar att han förmedlade en kämparanda till sin omgivning och alltid var positiv och full av kärlek.

– Vi saknar honom väldigt mycket och han kommer alltid vara en del av oss, säger dottern Caroline Mattisson. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!