Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sveaskogs vd får lämna efter kritiken

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Hannele Arvonen lämnar posten som vd för statliga skogsbolaget Sveaskog.
Foto: Jarkko Sirkiä
Arkivbild.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Sveaskogs vd Hannele Arvonen får lämna sin post med omedelbar verkan, skriver Dagens Nyheter.

Per Matses har utsetts till tillförordnad vd.

Det statliga skogsbolaget har fått utstå mycket kritik den senaste tiden, bland annat från samebyar i Norrbotten och ifrån miljörörelsen, och de har även brutit mot sina egna miljöcertifieringsregler, enligt DN.

Under måndagen meddelade bolaget att vd Hannele Arvonen får gå.

”Sveaskog står inför flera utmaningar, inte minst att förena ett fortsatt högt uttag av den viktiga skogsråvaran med ökade insatser för biologisk mångfald”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Det är naturligtvis tråkigt. Det är aldrig kul att få gå när man jobbar med något man tror på, säger Hannele Arvonen till DN.

Arvonen vill inte kommentera anledningen till att hon får gå, men hon säger till DN att kritiken som riktats mot bolaget kan ha spelat in.

– Jag tror generellt att vi kan bli bättre på att förklara mer varför man vill göra saker och skapa förståelse. Men det man har sagt till mig att man inte tror jag kan implementera Sveaskogs nya strategi, säger hon till tidningen.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!