Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svartaste veckan på Wall Street sedan i mars

Wall Street i New York.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Det var dystra miner på Wall Street som avslutade sin värsta vecka sedan i mars när börsen stängde på fredagen.

Teknikjättarna sänkte New York-börserna trots starka kvartalsrapporter.

Alla ledande index föll med runt 6 procent under veckan. 

Stora teknikbolag som Facebook och Amazon presenterade resultat över förväntan i sina rapporter för tredje kvartalet. Men deras aktier sjönk trots detta och drog ned New York-börserna till den sämsta veckan sedan i mars.

Dow Jones industriindex (INDU) gick ned 6,5 procent under veckan, det bredare S&P 500 (SPX) backade 5,6 procent under samma period och Nasdag Composite (COMP), som innefattar de flesta techbolagen, sjönk 5,5 procent samma vecka. Detta stod klart när börserna stängde på fredagen, rapporterar CNN. 

Värst sedan i mars

Börsen har inte haft en så svart vecka sedan raset i mars under den första vågen av pandemin och alla nedstängningar. 

– Även om vi hade relativt sunda tech-rapporter har fortsatt oro kring osäkerheten med valet och stigande antal virusfall återigen kopplat greppet, säger Ryan Detrick, senior marknadsstrateg vid LPL Financial, till Reuters som citeras av Dagens industri. 

– Rapporterna var inte så pjåkiga, men marknaden har prissatt teknik som om vore den perfekt och då kan till och med en enda fluga, kanske till och med en bananfluga, i salvan utlösa försäljningar, säger Yousef Abbasi, global marknadsstrateg vid StoneX, enligt Di.