Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Minskad vinst – Gekås personal förlorar bonus

Foto: / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

Här är nästa kedja som drabbats hårt av näthandeln: Gekås i Ullared.

För första gåxngen på två decennier blir personalen utan bonus, skriver Dagens industri. 

– Om nätet blir en handelsplats där man kan handla saker på ett sätt som är hur billigt som helst så är det klart att det märks, säger Boris Lennerhov, vd.

Gekås är det enorma varuhuset i Ullared som blivit rikskänt via tv-programmet ”Ullared” i Kanal 5.

Låga priser och enorma volymer har lockat kunder från långväga håll, och resultaten har ofta varit kassarekord och vinster.

Bonusprogrammet för personalen har medfört extra lön till de anställda. I två decennier har Morgan Karlsson, Ola-Conny Wallgren och de andra anställda kunnat kvittera ut extra slantar.

Nu stoppar Gekås utbetalningarna, skriver Dagens industri. 

Boris: ”Vi känner oss trygga i det vi gör”

Den kraftigt ökande e-handeln perkas ut som anledning för de svagare sifrorna.

– Om nätet blir en handelsplats där man kan handla saker på ett sätt som är hur billigt som helst så är det klart att det märks, säger Boris Lennerhov till Di.

KÄNDA FRÅN TV: Boris Lennerhov tillsammans med Ola-Conny och Morgan.

Stora klädkedjor som H&M kämpar med en digital omställning.

Nu är det Gekås i Ullareds tur att anta utmaningarna.

– Visst, Gekås har också drabbats av e-handeln och konkurrensen utifrån, men vi känner oss trygga i det vi gör, säger han och understryker att Gekås erbjuder en helhetsupplevelse med bland annat restauranger och övernattning, säger Boris Lennerhov som medger att bonustrappan var ”onödigt optimistisk”.

– Den var anpassad till en tillväxt på runt 10 procent. Har vi en tillväxt på 3 procent framöver tycker jag det är jättebra, säger han till Di.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!