Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stureplansgruppen stänger nattklubbarna

Folktomt på Stureplansgruppens verksamheter.
Spy Bar, nattklubb i Stockholm.Foto: ROGER VIKSTRÖM
Berns hotel.Foto: Stuart Forster/REX / Copyright (c) 2015 Shutterstock. No use without
Foto: SVEN LINDWALL
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Många verksamheter har det tufft just nu – och flera tvingas till varsel och stängningar.

Stureplansgruppens verksamheter i Stockholm ekar tomt – och nu stängs nattklubbarna.

– Vi blöder miljoner varje dag, säger Jennica Jonsson, vice vd för Stureplansgruppen, till Dagens industri.

Allt fler verksamheter i Sverige drabbas av coronakrisen. Restauranger och butiker stänger och anställda varslas.

Nöjeskoncernen Stureplansgruppen i Stockholm meddelade för några dagar sedan att de måste göra nedskärningar inom personalstyrkan för att säkra företagets överlevnad, rapporterade bland annat Mitti.

– Läget är kritiskt och vi har dramatiska tapp utan historisk liknelse. Just nu arbetar vi med en plan för att säkra företagets överlevnad, sa Vimal Kovac, vd för Stureplansgruppen i ett pressmeddelande.

Petter Stordalen köpte 2018 in sig i det svenska krogimperiet Stureplansgruppen. 2019 ökade den norska affärsmannen ägandet till hela 40 procent av aktierna, skrev Dagens industri. Prislappen ska ha gått på en kvarts miljard och köpeskillingen gjorts upp på en servett.

Stureplansgruppen stänger nattklubbarna

På tisdagen rapporterar Dagens industri att Stureplansgruppen nu tvingas stänga ner sina nattklubbar. Det på grund av Folkhälsomyndighetens besked om att endast bordsservering kommer vara tillåten på restauranger, caféer, nattklubbar och barer.

Det rör sig om sammanlagt sju nattklubbar: Spy Bar, Sturecompagniet, Hells Kitchen, V, Nostalgica, Neu och Push.

Vd:n Jennica Jonsson menar att läget är katastrof.

– Vi tappar gäster och besökare inom alla våra segment, säger Jennica Jonsson till Di.

Stureplansgruppen äger flera restauranger, hotell, nattklubbar och eventlokaler i Stockholm. Företagets omfattning gör det till Sveriges största inom besöksnäringen, med omkring 3 000 anställda.

Hundratals varslas

Gruppens hotell började i slutet av februari tappa bokningar och veckan efter avbokades nästan alla vårens event och konferenser.

– Vi blöder miljoner varje dag, säger hon till Di.

På grund av krisen har de varit tvungna att avsluta sina prov- och timanställda, och varslat många av sina fastanställda, runt 200 stycken.

Jennica Jonsson säger att de kämpar på men att det är fråga om månader eller veckor tills verksamheten inte klarar sig längre. Och när verksamheten kommer upp på fötterna igen kommer det ta minst ett par år.

Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna.

Elisabeth Svantesson (M): ”Det är en akut situation”

Hör politikernas förslag på ekonomiska åtgärder under coronakrisen.
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!