Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Strul med kortbetalningar i hela landet – nu löst

Di TV ger dig de bästa analyserna och hetaste aktietipsen.

Under se fredagseftermiddag gick det inte att betala med kort från någon bank.  

Strulet gällde hela Sverige. 

– Våra system fungerar och ska vara i ordning från klockan 17. Vi försöker nu identifiera orsaken till problemet, säger Sören Winge, presschef för Nets i Norden. 

Störningarna berör kortbetalningar i hela Norden och det var sent under fredagseftermiddagen oklart vad som är orsaken. 

– Alla våra system fungerar och är i god ordning. Jag har fått höra att problemet ligger hos betalleverantören Nets, säger Susanne Stoeger vid betalleverantören Bambora. 

Framåt 17.40 bekräftar Nets presschef Sören Winge att problemet verkar ligga hos dem. 

– Det har varit problem sedan klockan 15.30 och det ska vara löst sedan klockan 17. Vi jobbar nu på att stabilisera systemet, säger han. 

Vad var orsaken till problemen? 

– Det är svårt att säga. Vi har gjort några förändringar i våra system för att dirigera om trafiken och vi försöker nu identifiera orsaken till problemet. Det är lite oklart vad som hänt, bankomater ska också ha påverkats, säger Sören Winge. 

Här betalar han med ansiktsigenkänning

På väg att införas över hela Ryssland.
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!