Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Strejken uteblir – avtal klart för Hotell- och restaurangfacket

Besöknäringens bransch- och arbetsgivarorganisation Visita har tecknat ett nytt kollektivavtal med Hotell- och restaurangfacket. 

Hotet om konflikt är därmed borta och kostnadsökning är i linje med övriga arbetsmarknaden, skriver Visita i ett pressmeddelande.

Hotell- och restaurangfacket (HRF) har efter långa förhandlingar tecknat ett nytt kollektivavtal med Visita för besöksnäringen. HRF har tidigare varslat om stridsåtgärder, varpå det nya avtalet har kommit till. 

Avtalet innebär bland annat att parterna följer det så kallade märket och den totala kostnadsökningen under avtalets längd blir därför 5,4 procent. 

– Det har varit förhandlingar ända till i kväll och det är mycket glädjande att vi nu lyckats avvärja konflikthotet samtidigt som överenskommelsen landar på kostnadsökningar på samma nivå som märket, säger Torbjörn Granevärn, förhandlingschef Visita, i ett pressmeddelande.

Det nya avtalet ska möjliggöra att duktiga medarbetare premieras, och skapa förutsättningar för ordning och reda på besöksnäringens arbetsmarknad, enligt Visita.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!