Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stordalens oväntade hyllning till sin exfru

Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Entreprenören Petter Stordalen skrev över sin förmögenhet på 25 miljarder till sina tre barn.

Samtidigt erkänner han att han inte alltid varit någon exemplarisk pappa. Nu hyllar han barnens mor, exhustrun Ingrid.

– Hon var världens bästa mamma, säger Stordalen i ”Direkt med Niklas Svensson” i Expressen TV.

Petter Stordalen gästar Skavlan och berättar om köpet av researrangören Ving.

Petter Stordalen är aktuell både med köpet av researrangören Ving och sin nya pepp-bok ”Äntligen vardag – älska måndagar och uppnå dina mål”. Givetvis är boken utgiven på hans eget förlag Strawberry Publishing.

I boken radar norrmannen upp sina bästa tips för att lyckas. Hans eget liv beskrivs ofta som en framgångssaga. Från ”Årets jordgubbsplockare” i Porsgrunn till hotellmagnat och mångmiljardär.

Var gifta i 17 år och fick tre barn

Men all framgång kommer med ett pris, konstaterar Stordalen. Han fanns inte alltid där för familjen. Hustrun Ingrid fick vara både mamma och pappa ibland.

Petter och Ingrid Stordalen var gifta i 17 år innan skilsmässan kom. De håller kontakten även sedan Petter gift om sig och reser på semester tillsammans som en storfamilj. Ingrid och Petter Stordalens fru i andra äktenskapet, Gunhild, är goda vänner.

– Min exhustru var världens bästa mor till våra barn. Att hon ställde upp betydde mycket för mig och jag för evigt tacksam, berättar Stordalen i ”Direkt med Niklas Svensson”.

Petter Stordalens fru och exfru är goda vänner och här hyllas Ingrid på Instagram av Gunhild.Foto: Instragram

Han var själv ingen förälder i världsklass de första åren.

– Jag var uppenbart inte lika bra pappa, åtminstone inte i början. Men jag blev bättre med tiden, och det var Ingrid som fick mig att börja göra andra val.

I januari 2018 meddelades att Petter Stordalen skrivit över sin förmögenhet på motsvarande 25,7 miljarder kronor till sina tre barn Emelie, Henrik och Jakob, samtliga i 20-30-årsåldern. De fick ta över Strawberry Holdings AS med bland annat 200 hotell och 16 000 anställda.

Det var inget beslut som fattades i förbifarten. Stordalen hade alltid önskat att barnen skulle forma sina egna liv och karriärer. Men det kom till en punkt då han ändrade sig.

– Det var en fantastisk kväll i sommarstugan för två-tre år sedan som de kom till mig och sa att de ville in i bolaget.

– Då kände jag att jag egentligen alltid drömt om att den dagen skulle komma. Om de vill det ska jag överföra allt på dem, tänkte jag.

Petter och Gunhild Stordalen tillsammans med hans dotter Emelie, 27. Till höger hennes pojkvän Jens Bredberg.Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Petter, 56, och Gunhild Stordalen, 40, gifte sig 2010 med ett hejdundrande sagobröllop där gästerna flögs till Marocko. De har inga barn ihop och Stordalen konstaterar, med lite vemod i rösten, att de inte hinner ses lika mycket som förr.

Både flänger runt, han som affärsman och hon som miljöaktivist och djupt engagerad i Stordalen Foundation och stiftelsen EAT.

– Allting kommer till ett pris, och det priset kan bli väl högt ibland. Men om man träffar en människa som Gunhild som har en enorm ambition i livet, så blir min uppgift att hjälpa henne nå dit, säger nyblivne Vingägaren.

Petter och Gunhild Stordalen gifte sig 2010.Foto: PONTUS HÖÖK / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Gunhild har länge kämpat mot bindvävssjukdomen systemisk skleros och maken har försökt stötta henne, bland annat då hon genomgick två lyckade stamcellstransplantationer på en klinik i Amsterdam.

I dag mår Gunhild bra efter fem års kamp.

– Hon är frisk och det som imponerat på mig mest är hur hon jobbat på hela tiden, genom cellgiftbehandling och stamcellstransplantation. Hon tappade aldrig tron, säger Petter Stordalen.

För att återknyta till boken konstaterar han:

– Ett levt liv har både upp- och nedgångar.

– Jag har stått på näsan så många gånger i mitt liv och kommer säkert att göra det igen. Då är viktigt att resa sig och tänka: det bli en ny måndag.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!