Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stordalens jättehotell: ”Inte lönsamt under min livstid”

Petter Stordalen.
Postbyggnaden.

Två miljarder kronor – det beräknar Petter Stordalen att få betala för att göra om Köpenhamns väldiga postbyggnad till ett lyxhotell.

– Det kommer inte att bli lönsamt för mig, men kanske för mina barn eller barnbarn, säger den 55-årige hotellkungen.

För två år sedan avslöjade den norska hotelkungen Petter Stordalen sina planer för den anrika Posthuset på Tietgensgade bakom Fisketorvet i centrala Köpenhamn.

Det drygt hundraåriga huset (2012) byggs om till ett femstjärnigt hotell med 380 rum, gym, konferensrum, fem restauranger och barer utspridda på 25 000 kvadratmeter.

För Berlingske berättar Petter Stordalen detaljer om kostnaderna för sitt Nordic Choice Hotels etablering i den danska huvudstaden.

Hotellet kommer att heta Villa Copenhagen och tanken är att de första gästerna ska kunna flytta in någon gång under 2020.

– Du får bara en sådan här möjlighet i ditt liv i en stad som Köpenhamn. Jag visste från början att det skulle bli dyrt men idén är inte att det ska bli lönsamt utan att det ska bli fantastiskt, säger Stordalen. 

 

Summan: Två miljarder

Han avslöjar också summan för konverteringen av det gamla posthuset: 1,5 miljarder danska kronor (runt två miljarder svenska).

– Det är en mycket, mycket stor investering, säger han i intervjun.

Etableringen ska också bli den norska entreprenörens revansch för bakslaget när han sålde av sina Köpenhamnshotell för sju år sedan efter elva tuffa år. Förlusterna då uppgick till runt miljarden.

– Du kan inte kalla dig för en Skandinavisk hotellkedja om du inte finns i Köpenhamn. Det är ”kongens by” och jag blir glad varje gång jag kommer hit. Jag ska ha ett flaggskepp här i staden, säger han till Berlingske. 

Centralpostbyggnaden i Köpenhamn blir ett fristående hotell precis som Skt. Petri i det inre Köpenhamn, The Thief i Oslo samt At Six och Hobo i Stockholm.

 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!