Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petter Stordalens kupp – värvar stjärnförläggaren

Petter Stordalen startar ett nytt svenskt bokförlag.
Karin Linge Nordh är förläggare till flera storsäljande svenska författare på bokförlaget Forum. Nu har hon värvats av Petter Stordalen.Foto: Forum

Han har redan lagt hotellbranschen för sina fötter.

Nu ger sig norske hotellmagnaten Petter Stordalen in i den svenska bokbranschen – och värvar succéförläggaren Karin Linge Nordh som står bakom storsäljande författare som Camilla Läckberg och Viveca Sten.

– Ja det stämmer, säger Magnus Rønningen, rådgivare till Stordalen.

Det är ett år sedan Petter Stordalen startade ett eget förlagshus i Norge, och flera av landets succéförfattare och branschveteraner valde att omedelbart ansluta till projektet.

Sedan dess har norrmannen haft drömmar om att även ge sig in i den svenska bokbranschen – och han hade långt gångna diskussioner om ett samarbete med bloggkändisen Isabella Löwengrip.

Men i höstas förklarade hon att hon inte var intresserad och planerna lades på is.

Samtidigt fortsatte Petter Stordalen att leta nya samarbetspartners – och nu är det klart att hotellkungen startar ett svenskt bokförlag uppger hans rådgivare Magnus Rønningen för Expressen.

– Ja, det stämmer, säger han.

Stordalen: Har stora ambitioner

I ett pressmeddelande förklarar Petter Stordalen att han har stora ambitioner för det svenska förlaget:

– Att bygga ett företag handlar alltid om människor, och det är ännu viktigare i en bransch som handlar om relationer. Vi letar bara efter anställda med extremt bra kunskaper, därför har vi det senaste året träffat svenska förlag, branschmänniskor och författare för att hitta vårt dream team. Nu är första delen på plats och vi har stora ambitioner, säger han.

 

Sara Lindegren, Anders Sjöqvist och Karin Linge Nordh lämnar bokförlaget Forum för att börja jobba för Petter Stordalen. Det är ännu oklart vilka svenska författare som kommer ge ut sina böcker på Stordalens förlag – men i sin roll som förläggare på Forum har Karin Linge Nordh arbetat med storsäljare som Camilla Läckberg, Viveca Sten, Mons Kallentoft.

– Det är inte bestämt än någonting exakt när jag kommer sluta, så jag kommer kunna uttala mig mer när jag får klartecken på hur det kommer bli, säger Karin Linge Nordh.

Innebär det att Camilla Läckberg också kommer går över till Petter Stordalens förlag?

– Absolut inte. Vi har fått erbjudande om att starta ett nytt förlag, det handlar inte något om att författare kommer följa med, säger Karin Linge Nordh.

 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!