Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stordalen köper in sig i svenskt krogimperium

Hotellmagnaten Petter Stordalen köper in sig i Stureplansgruppen.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Vimal Kovac, vd för Stureplansgruppen, har länge velat samarbeta med Petter Stordalen.
Foto: MAGNUS BERGSTRÖM / MAGNUS BERGSTRÖM SCANPIX SWEDEN
Petter Stordalen köper 10 procent av Stureplansgruppen och blir därmed en av de största ägarna.
Foto: MAGNUS BERGSTRÖM SCANPIX SWEDEN / ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Hotellmagnaten Petter Stordalen har köpt 10 procent av krogjätten Stureplansgruppen. 

Planen är att gruppen nu ska växa inom boutiquehotell. 

– Nu är vi förlovade, säger Stordalen till Dagens industri, Di. 

Den norska hotellmagnaten Petter Stordalen, som driver kedjan Nordic Choice Hotels, har sedan 2013 haft diskussioner med Stureplansgruppen vd Vimal Kovac. 

Stordalen har tidigare meddelat Kovac, genom att skriva på en servett, vad han anser att Stureplansgruppen är värd: 600 miljoner kronor, berättar Di. 

Den 15 juni köpte han 10 procent av Stureplansgruppen, genom investeringsbolaget Strawberry Equities.


LÄS MER: Så mycket måste hotellen betala till bokningssajterna

Stordalen vill bli en del av nöjesscenen

– Stureplansgruppen erövrar nöjesscenen och de marknader de går in i. Jag har länge velat bli en del av det, säger Stordalen till Di

Stureplansgruppen siktar å sin sida på en omsättning på 2 miljarder kronor och då har en etablering på hotellmarknaden ansetts nödvändig, rapporterar Di. 

– Byråkratin dödar entreprenörsandan, men ett etablerat namn som Stordalen tar sig fram utan problem. Under samma tid jag väntar på bygglov hinner Petter slå upp hela hotell. Med hans delägarskap har vi fått in en raket som agerar i en hastighet som är overklig för en annan, säger Kovac, som nu äger 60 procent av Stureplansgruppen.

Petter Stordalen är gift med miljökämpen Gunhild Stordalen. Här sitter hon bredvid prins Daniel under evenemanget Eat Forum i Annexet vid Globen, i förra veckan.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

LÄS MER: Scandic gör miljardaffär – blir ledande även i Finland

Ska bygga om Evert Taubes terrass

Det första gemensamma projektet blir att bygga om Evert Taubes terrass till en stor uteservering med ett flertal olika matkoncept. 

Stureplansgruppen kommer nu att satsa på att växa inom boutiquehotell-branschen. 

Stordalen, som får en plats i gruppens styrelse, ser turismen och besöksindustrin som den nya basnäringen i Sverige, berättar han för Di.  

Petter Stordalen är gift med filantropen och miljökämpen Gunhild Stordalen som lider av den allvarliga bindvävssjukdomen systemisk skleros. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!