Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stordalen köper förlag – trappar upp boksatsning

Foto: NORA LOREK
Bild från förlagets hemsida.Foto: STRAWBERRY

Norges hotellkung Petter Stordalen trappar upp sina ansträngningar i förlagsbranschen.

Hans bolag Strawberry Publishing köper det norska förlaget Juritzen, som ger ut skönlitteratur, deckare samt barn- och faktaböcker.

Bland Juritzens profilerade författare finns en rad norska deckarförfattare och förlaget har även haft ekonomiska framgångar med rättigheterna till amerikanska Cecilia Samartins böcker.

"2018 var kul. Under 2019 tänkte vi gasa på lite", skriver Strawberry Publishing i ett utskick till sina anställda, enligt Dagens Næringsliv.

Strawberry Publishing grundades av Petter Stordalen i fjol och har den tidigare programledaren Sarah Natasha Melbye som förlagschef.

Stordalen har även haft planer på att starta ytterligare ett förlag inom gruppen ihop med Isabella Löwengrip, men den svenska bloggaren och affärskvinnan meddelade i oktober att hon dragit sig ur samarbetet.

 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!