Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Problemen hos Tele 2 lösta – efter stora störningen

Tele2:s driftstörningar – orsakas av tekniskt fel i utrustning.
Stora driftstörningar för mobiloperatören Tele 2.Foto: TT NYHETSBYRÅN / JONAS EKSTROMER
Problemet gör att många kunder varken kan ringa eller ta emot samtal.Foto: TORBJÖRN F GUSTAFSSON / TT NYHETSBYRÅN
”Vi ber så mycket om ursäkt för eventuella omständigheter som detta orsakat”, skriver Tele 2 i en kommentar på Facebook.Foto: KRISTOFER SANDBERG

Mobiloperatören Tele2 har haft problem med driftstörningar – men säger på tisdagseftermiddagen att problemen ”i stort sett” är lösta.

På tisdagen har många kunder haft svårt att ringa – och på Facebook haglar det av kommentarer från besvärade kunder.

”Vi ber så mycket om ursäkt för eventuella omständigheter som detta orsakat”, skriver Tele2 i en kommentar på Facebook.

Redan under måndagseftermiddagen och kvällen hade Tele2 problem med driftstörningar. Klockan 19.45 uppgavs problemet vara avhjälpt – men på tisdagsförmiddagen har problemen fortsatt.

Störningarna har bland annat lett till att det är svårt att ringa till SOS Alarm.

”Den störning som drabbade Tele2 under eftermiddag och kväll i går är tillbaka”, skriver Tele2 i ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen. Problemen ska ha återkommit klockan 09.25 och drabbar såväl företagskunder som privatpersoner.

”I stort sett löst”

Några timmar senare meddelar Tele2 att problemen i stort sett är lösta.

– All trafik fungerar nu förutom den mot Telenor, så vi jobbar tillsammans med dem för att lösa det. Vi kommer att börja analysera och utvärdera felet när vi återgått till hundra procents funktionalitet, säger Tele2:s presschef Louise Ekman till TT.

På Tele2:s Facebook-sida har det strömmat det in kommentarer från besvärade kunder som varken kan ringa eller ta emot samtal. Andra beskriver hur samtalen som kommer fram hackar och är svåra att höra.

”Vi ber så mycket om ursäkt för eventuella omständigheter detta orsakat dig, men de tekniska utmaningar vi haft med samtal under kvällen i går har som du säger återkommit nu under förmiddagen”, skriver Tele2 i en kommentar på Facebook.

Och fortsätter:

”Det är av högsta prioritering att lösa problemet så fort som möjligt och vi ber dig vänligen att ha lite tålamod de kommande timmarna”.

Fortsatta driftstörningar för Tele2.

Tele2 ser allvarligt på problemet

I pressmeddelandet som Tele2 publicerade under gårdagskvällen står det att man ser allvarligt på det inträffade. Vidare skulle Tele2 utvärdera och vidta åtgärder för att problemet inte skulle uppstå igen.

Expressen har försökt att nå Tele 2:s presstjänst, men har inte kommit fram på grund av driftstörningen.

För DN uppger Tele 2:s kommunikationsansvarige, Louise Ekman, att det i nuläget är oklart exakt var felet ligger. Hon råder kunder att ringa igen om samtalet bryts, eller att använda andra samtalsappar som går via datanätet.

– Jag önskar att jag hade en klar tid för när det kan vara avhjälpt. Förhoppningsvis blir det inte långvarigt alls, säger Louise Ekman till DN.

Vid 14-tiden uppger Tele 2 att man haft framsteg i hanteringen av problemet. I nuläget ska det gå att ringa till alla operatörer förutom Telenor.

SOS Alarm hör inte samtal

Även SOS Alarm har noterat driftstörningen och ger råd via sin Twitter:

”Har du ett Tele 2-abonnemang och inte kommer fram på 112, ta ut ditt sim-kort och ring igen.”

Problemet har lett till att SOS Alarm inte kunnat höra vissa inringare som försökt nå dem, och därför uppmanat inringare att ta ut sitt sim-kort om de inte kan nå fram.

– När jag senast fick en rapport för en dryg timme sedan var läget ungefär detsamma, men jag hörde för en liten stund sedan att Tele2 uppger att problemen i stort sett har åtgärdats. Det är för tidigt för oss att säga om det gett effekt, säger Sarah Hummerdal, pressansvarig på SOS Alarm, till TT på tisdagseftermiddagen.

https://twitter.com/krisinformation/status/1140893531025879043
Se Di TV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal.
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!