Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Problemen för Postnord löstes under kvällen

Di TV ger dig de bästa analyserna och hetaste aktietipsen.

Det har varit svårt på Postnords paketutlämning under hela dagen - och det har berott på tekniska problem.

Det gick tidigare inte att lämna in paket och heller inte att att hämta ut paket med digital legitimation som bank-ID.

– Vi har löst problemen till största del, det går att lämna in, att skicka och hämta paket, säger Peter Hesslin, chef för E-handel och logistik på Postnord

Enligt Postnord beror det varit en extrem belastning – företaget hanterar enorma mängder paket nu till jul och efter Black friday.

– Det har varit en stökig dag, säger Peter Hesslin.

De tekniska problemen har haft återverkning på kunderna. det har inte att hämta ut paket med digital legitimation, som till exempel bank-ID. Det går inte att lämna in paket på något av Postnords servicekontor heller.

De flesta problem lösta för Postnord

Problemet fanns i hela Sverige och Postnord uppgav vid 18-tiden att de flesta problemen är lösta, problem som började under förmiddagen.

– Vi har löst problemen till största del, det går att lämna in, att skicka och hämta paket, säger Peter Hesslin, chef för E-handel och logistik på Postnord.

Peter Hesslin säger att det gått att hämta ut paket med vanlig legitimation men at det inte gått förde som använt e-legitimation, något som under kvällen heller inte var möjligt.

– Just nu nu fungerar de flesta funktioner, säger Peter Hesslin som ännu inte har fullständig information om vad som orsakat problemen från början.

Ett mindre antal ombud stängde, men de flesta av de 2 000 ombuden hade öppet som vanligt.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!