Efter onsdagens fall på drygt 3 procent stiger det breda indexet OMXSPI med 0,6 procent efter ett par minuters handel. Foto: Richard DrewEfter onsdagens fall på drygt 3 procent stiger det breda indexet OMXSPI med 0,6 procent efter ett par minuters handel. Foto: Richard Drew
Efter onsdagens fall på drygt 3 procent stiger det breda indexet OMXSPI med 0,6 procent efter ett par minuters handel. Foto: Richard Drew
Mot det ställdes nya nedgångar i Asien. Tokyobörsen stängde på minus 2,4 procent, Hongkongbörsen på minus 1,7 procent. Foto: Koji SasaharaMot det ställdes nya nedgångar i Asien. Tokyobörsen stängde på minus 2,4 procent, Hongkongbörsen på minus 1,7 procent. Foto: Koji Sasahara
Mot det ställdes nya nedgångar i Asien. Tokyobörsen stängde på minus 2,4 procent, Hongkongbörsen på minus 1,7 procent. Foto: Koji Sasahara

Stockholmsbörsen stiger igen

Publicerad

Stockholmsbörsen trotsar den kinesiska frossan, och stiger i torsdagsöppningen. Efter onsdagens fall på drygt 3 procent stiger det breda indexet OMXSPI med 0,6 procent efter ett par minuters handel.

Stockholmsbörsen upplevde det hittills usla årets näst sämst dag på onsdagen, med en nedgång som började på minus 1,8 procent och sedan fortsatte ned ytterligare under hela dagen.

En orsak till att börsen stängde så brant ned var det dystra humöret på USA:s ledande börser.

 

LÄS OCKSÅ: Börsfallet ökar inför slutspurten

Nasdaq kom igen på slutet

De repade dock mod under den del av handelssessionen som ligger efter Stockholms stängning, teknikdominerade Nasdaq-börsen stängde till exempel nära noll.

Mot det ställdes nya nedgångar i Asien. Tokyobörsen stängde på minus 2,4 procent, Hongkongbörsen på minus 1,7 procent.

Stockholm väljer dock att ta fasta på det positiva, och öppnade på 0,4 procent plus och fortsatte direkt svagt upp.

 

LÄS OCKSÅ: Så tuffa är kraven för att köpa en bostad

Råvaruaktier på vinnarsidan.

På vinnarlistan hittas årets jojo-aktie Lundin Mining, som nästan varje dag stiger eller sjunker med index – men mycket kraftigare. På torsdagen är noteringen nästan 5 procent plus.

Oljepriset har återhämtat sig något, till strax under 28 dollar per fat för Nordsjöolja.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen