Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stockholmsbörsen öppnar uppåt direkt

Stockholmsbörsen öppnar uppåt på onsdagen.Foto: Henrik Isaksson/Ibl / /IBL

Stockholmsbörsen fortsätter uppåt under eftermiddagens handel. Vid 14-tiden låg börsen på plus 0,6 procent. Storbanken Nordea hör till vinnarna efter sin delårsrapport.

Nordea stiger med 2,6 procent. Storbanken redovisade ett starkare rörelseresultat än väntat för andra kvartalet, men ett något svagare räntenetto.

Samtidigt redovisar banken resultatet av den interna utredningen av Panamaskandalen, som visar att Nordea i Luxemburg har brustit i sina rutiner. Men däremot finns inga bevis på att banken hjälpt kunder att smita undan skatt, enligt utredningen.

LÄS MER: Nordea presenterar utredning om Panamaskandalen

Telia faller efter rapport

Vitvarujätten Electrolux faller däremot efter sin delårsrapport med 5,6 procent, liksom Telia som tappar 3,8 procent och byggbolaget NCC som sjunker med 2,0 procent.

Boliden fortsätter gårdagens uppgång då gruvbolaget kom med en delårsrapport som var starkare än väntat. Aktien stiger med 1,7 procent.

Ericsson upp efter uppgifter om vd-byte

Ericssons aktie stiger med 1,0 procent efter tisdagens ras på 5,6 procent. I går kväll kom Dagens Industri med uppgifter om att Ericssons storägare Investor och Industrivärden vill peta vd Hans Vestberg. Enligt uppgifter till tidningen kommer Vestberg att lämna så fort Ericsson har hittat en ersättare.

I måndags föll Ericssons aktie med drygt 4 procent efter att källor inom bolaget uppgett för Svenska Dagbladet att Ericssons bokföring är uppblåst.

Terminerna pekar på att New York-börserna kommer att öppna... På eftermiddagen kom den amerikanska banken Morgan Stanley med sin delårsrapport som var över förväntan.

LÄS MER: Ericssons ägare vill sparka Vestberg

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!