Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stenbecks känslosamma hyllning av döde brodern

Max Stenbeck avled 30 år gammal i sviterna av diabetes för fyra år sedan. Foto: ROBBAN ANDERSSON
Cristina Stenbeck lämnar styrelseuppdraget i Kinnevik för att fokusera på kampen mot diabetes. Foto: CAROLINA BYRMO / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Hon lämnar Kinneviks styrelse efter 16 år i företaget.

Nu avslöjar Cristina Stenbeck att hon i stället ska bekämpa diabetes – till minne av sin bror Max som avled i sjukdomen för fyra år sedan.

”Den här stiliga killen, min bror Max, hade ett otroligt effektivt sätt att pusha mig och stärka människor omkring sig” skriver Cristina Stenbeck på Instagram.

Det var i januari i år som Cristina Stenbeck överraskade näringslivet när hon meddelade att hon inte ställer upp för omval till styrelsen i Stenbeckssfärens maktbolag Kinnevik i samband med bolagets stämma i maj i år.

Beskedet innebär att hon lämnar sin pappas livsverk där hon arbetat i 16 år och även suttit som ordförande under åren 2007–2016.

I en intervju med Dagens Industri förklarade näringslivsdrottningen att avhoppet ger henne utrymme att ägna sig åt andra saker, även om hon kommer vara fortsatt aktiv i bolaget:

– Det här är bra för Kinnevik och det är dags för ett nytt kapitel även för mig. Det har tagit två decennier att komma hit. Jag gjorde entré när jag var 19 år och när jag var 24 år fick jag ett jobb jag inte sökt och sedan har jag hållit i alla förändringar sedan dess för att komma till en punkt med rätt strategi och där är vi nu, sa Cristina Stenbeck till DI i januari.

 

Cristina Stenbeck: I linje med Max karaktär och önskningar

Nu avslöjar hon i ett inlägg på Instagram vad nästa steg i karriären blir.

Cristina Stenbeck kommer – till minne av sin avlidne bror Max Stenbeck – fokusera på att bekämpa diabetes av typ 1 och satsa pengar på att forskarna ska kunna hitta effektivare botemedel mot sjukdomen.

”Det är 4 år sedan den här veckan som Max fruktansvärt nog dog. Efter att ha klivit av min styrelseroll i maj vänder vi vår uppmärksamhet mot flera meningsfulla entreprenörsprojekt, varav det största kommer vara fokuserat på hans minne – kampen mot diabetes.” skriver Cristina Stenbeck på Instagram.

Hon fortsätter:

”Allt jag kan säga är se upp diabetes typ 1; vi kommer slå till mot dig med förnyad energi, mycket kapital och med nya vänner som delar vår långsiktighet, energi och passion! I slutänden kommer det vara helt i linje med Max karaktär och hans önskningar.”

 

Instiftade pris efter Max Stenbecks död

Max Stenbeck avled i mars 2015 i New York. Han blev 30 år gammal och dog av komplikationer av diabetes som han lidit av i tio år. Fram till sin död var han tillsammans med syster Cristina Stenbeck huvudägare till Kinnevik-koncernen via holdingbolaget Verdere, där Max Stenbeck var ordförande.

Cristina Stenbeck tog dödsfallet hårt och i november 2017 instiftade hon ett nytt pris, The Maximus Prize, för att belöna och uppmärksamma personer som arbetar för att hjälpa personer som drabbats av diabetes.

– Som du kanske vet så förlorade jag min bror i diabetes, typ 1. Han var 30 år. Man måste använda en sådan tragedi till ett viktigt sammanhang för sina barn, har hon tidigare sagt till Expressen.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!