Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Cristina Stenbecks nya storsatsning: Sneakers

Cristina Stenbeck lämnade Kinneviks styrelse i år. Foto: Kinnevik

Finanskvinnan Cristina Stenbeck verkar gå all in på e-handel.

Nu har hon satsat 18 miljoner kronor på streetwearbolaget Caliroots, skriver breakit.se.

Caliroots som säljer sneakers och kläder gick back 40 miljoner under 2018.

Efter att Cristina Stenbeck lämnade investmentbolaget Kinneviks styrelse tidigare i år har hon ägnat sig åt egna investeringar.

Stenbeck har tydligt visat att hon tror på så kallade start ups inom e-handel.

Säljer sneakers och kläder

Nyligen gick hon och några andra investerare in med friska miljoner i startupbolaget Sniph som säljer prenumerationer på parfym, där kunderna får hem en ny doft i brevlådan varje månad.

Tara Derakshan, vd och medgrundare av Sniph, berättade för Expressen hur hon tog initiativet till att få med Stenbeck, som var kund hos företaget,

– Jag jag bjöd ut henne på lunch och frågade om hon ville vara med. Cristina är en dröminvesterare och en kvinnlig förebild för oss.

Hon är även delägare i e-hälsobolaget Werlab och har investerat en miljon i den brittiska handelssajten Aday. Stenbeck är även en av investerarna i svenska elscooterbolaget Voi. Kinnevik är ju dessutom storägare i e-handelsjätten Zalando

Nu har Cristina Stenbeck via sitt bolag Camshaft köpt en del av streetwearbolaget Caliroots som finns i Norden samt i Asien och USA. Stenbecks investering på 18 miljoner motsvarar 7,9 procent av bolaget.

Caliroots säljer bland annat trendiga sneakers och kläder med lite löst sittande ”westcoast-stil”.

”Tillbaka på bättre nivåer”

Hittills har det dock varit kärvt för handelsbolaget som 2018 gick back med 40 miljoner. Vid en nyemission tidigare i år tog man in totalt 28 miljoner.

– Det blev lite för mycket sneakers, som vi senare fick sälja av. Under hösten 2018 lyckades vi balansera om och kom tillbaka på bättre nivåer igen, säger Caliroots vd Andreas Koschnike till e-handel.se. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!