Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stefan Löfven om mötet med Barack Obama

Stefan Löfven la upp en bild på sig och Barack Obama på Facebook.
Barack Obama och Stefan Löfven syns tillsammans på en bild som statsministern lade upp på sin Facebook efter deras möte i dag.
Foto: Facebook

Stefan Löfven har i dag ”diskuterat utvecklingen” i Sverige och USA med Barack Obama.

Statsministern träffade USA:s före detta president i Stockholm i dag, ett möte som han beskrev i ett inlägg på Facebook.

”Jag är glad att räkna honom till en av vårt lands många vänner i världen”, skrev Löfven. 

– De är ju vänner och har träffats tidigare och de har kul ihop, säger Gösta Brunnander, Stefan Löfvens pressekreterare. 

Barack Obama, samt hans fru Michelle och döttrarna Malia och Sasha, är i Sverige för att delta i konferensen Brilliant Minds. 

”De delar syn på flera viktiga frågeställningar”

Ex-presidenten är en av konferensens talare, men han hade ändå tid att sätta sig ned för ett möte och en kopp kaffe med Stefan Löfven. 

– Det har varit planerat i några veckor åtminstone och det bekräftades nyligen, säger Gösta Brunnander. 

Efter mötet skrev statsministern om deras pratstund på sin Facebook, och lade även upp en bild på dem tillsammans, där Barack Obama precis fått honom att skratta. 

– De är ju vänner och har träffats tidigare och de har kul ihop. Fram för allt så delar de syn på flera viktiga frågeställningar. I en tid då många upplever en oro för framtiden så kan det bidra till en ökad extremism och det är en fråga som både Stefan Löfven och Barack Obama känner sig bekymrade inför, säger Gösta Brunnander.  

Det är oklart om Stefan Löfven och Barack Obama diskuterade president Donald Trump.
Foto: ZACH GIBSON / STELLA PICTURES CONSOLIDATED NEWS PHOTOS

Pratade de om president Donald Trump? 

– Jag vet inte exakt vad de gick in på eftersom jag inte var med på själva mötet. Men de har många gemensamma politiska tankar och tycker det är intressant att prata med varandra. 

Stefan Löfven: ”Vi diskuterade utvecklingen i våra länder”

I förra veckan sände TV4 programmet ”Statsministern på Harpsund” och Stefan Löfven fick då frågan vem han skulle vilja ta med sig på en tur i statsministerresidensets gamla eka. 

– En person som jag gärna spenderar mer tid med, som förvisso har avgått nu, men som jag tror kan göra mycket nytta även framöver, det är Barack Obama, sa Stefan Löfven. 

Kommer Barack Obama att besöka Harpsund för en roddtur med Stefan Löfven? 

– Kanske någon annan gång. Den här gången hade han ett väldigt tajt tidsschema och skulle vidare mot andra arrangemang. Så den här gången kommer han inte besöka Harpsund. 

https://www.instagram.com/p/Byp5PrxiAVX/

Så här skriver Stefan Löfven om mötet:

”I dagarna är Barack Obama i Sverige tillsammans med sin familj. Vi har träffats tidigare och jag är glad att vi fick ett tillfälle att träffas igen under hans besök i Stockholm.  

Vi diskuterade utvecklingen i våra länder och i världen. Om vikten av starka samhällen där människor känner trygghet. Många oroar sig inför framtiden. Sådan oro kan vara en grogrund för extremism. Då blir det desto viktigare att hålla fast vid och värna demokratin och dess institutioner, såsom en fungerande rättsstat och fria medier.

Barack Obama är alltjämt djupt engagerad i samhällsutvecklingen. Jag är glad att räkna honom till ett av vårt lands många vänner i världen och att han fortsätter att bidra med sitt engagemang.”

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!