Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Starbucks svar: 10 000 flyktingar ska få jobb

Starbucks är USA:s tredje största snabbmatsrestaurang.

Starbucks kommer att anställa 10 000 flyktingar de kommande fem åren.

Detta som ett direkt svar på Donald Trumps inreseförbud i USA.

Det är kaffekedjans vd och styrelseordförande Howard Schultz som berättar om planerna i ett öppet brev till personalen. Rekryteringen ska göras i alla de drygt 70 länder där Starbucks är verksam, skriver New York Times.

Anställningarna ska inledas i USA och initialt innefatta personer som arbetat tillsammans med amerikansk militär i krigszoner.

 

LÄS MER: Så kommer Trumps politik att påverka DIN ekonomi

 

Howard Schultz var en tung supporter för Hillary Clinton under valkampanjen i fjol. I sitt brev på söndagen riktade han skarp kritik mot det tillfälliga inreseförbudet, liksom planerna på att bygga en mot mot Mexiko.

Stöd till kaffeodlare i Mexiko

Han meddelar att Starbucks därför kommer att arbeta närmare och ge extra stöd åt kaffeodlare i Mexiko och täcka upp anställda som blir av med sjukvårdsförsäkring när Obamacare skrotas.

Howard Schultz. Foto: Richard Drew / AP

– Mänskliga rättigheter som vi under många år tagit för givet är under attack, skriver Schultz sitt brev till de anställda.

 

LÄS MER: Dollarn faller efter intervju med Trump

 

Starbucks-imperiet består av närmare 25 000 kaféer i 74 länder. I USA är det bara McDonald’s och Subway som är större av snabbmatskedjorna.

Till Sverige kom Starbucks förhållandevis sent, 2010. I dag finns här 17 kaféer.

Konflikter kring valrörelsen

Under den hetska presidentvalskampanjen i fjol hamnade Starbucks i fokus flera gånger efter det tydliga ställningstagandet mot Donald Trump.

Trump-supportrarnas motdrag blev att be om Trumps namn på take away-muggen och sedan sprida bilden på sociala medier under #trumpcup

Vilket fick vissa att använda samma hashtag – fast i motsatt syfte:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!