Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två stängda krogar i Stockholm får godkänt efter ny inspektion

Raw Sushi & Bowl på Södermalm i Stockholm är en av de fem restauranger som Miljöförvaltningen stänger efter helgens coronainspektioner.Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Raw Sushi & Bowl på Södermalm i Stockholm.Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Raw Sushi & Bowls ägare Nino Armoni säger att sittplatserna har begränsats till endast tre–fyra för att minska trängseln.Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Krogen Carmen får också en ny chans.Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Carmen i Stockholm.Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Fem Stockholmskrogar har stängts av smittskyddsenheten eftersom de inte klarade helgens coronainspektioner.

Nu får två av krogarna öppna igen efter att ha åtgärdat brister.

Miljöförvaltningen i Stockholm bokade in nya inspektioner på Carmen och Raw Sushi & Bowl på Södermalm, som är två av de fem krogar som tvingades stänga i söndags.

– De har begärt att vi ska gå dit och göra ett besök i morgon, tisdag. Inspektörerna ska titta på de åtgärder som de har sagt att de har vidtagit, och göra en bedömning om de är uppfyllda eller inte, säger Kristine Fornander, avdelningschef vid miljöförvaltningen i Stockholm.

På tisdagen kom beskedet att Carmen och Raw Sushi & Bowl efter en ny kontroll ha åtgärdat brister som påpekades, enligt restaurangerna.

”Carmen öppnar i kväll. Det har vi fått tillstånd för”, skriver Carmens ägare Ümit Pektas i ett sms till TT.

Raw Sushi & Bowl har öppnat igen, skriver restaurangen på Facebook.

Det finns ännu inga inplanerade efterkontroller av de övriga krogarna som tvingades stänga: Charles Dickens, The Central Bar på Folkungagatan och International Bar. 

TT har sökt representanter för krogarna.

Kris i krogbranschen: ”För oss är det katastrof”.
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!