Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Språkreseföretag i konkurs

STS Education har erbjudit barn och ungdomar språkresor sedan 1958. Nu har det svenska moderföretaget begärts i konkurs. Coronakrisen blev till sist för tuff för företaget.

”De stödåtgärder som erbjudits i de statliga stödpaketen har tyvärr inte varit applicerbara i tillräckligt stor utsträckning på företag som verkar i branschen”, skriver STS Education i ett pressmeddelande.

Konkursen gäller dock bara det svenska moderbolaget, som har drygt 40 anställda. Det finns ett tiotal dotterbolag som inte omfattas av konkursen och därtill STS Alpresor, som är ett annat bolag.

 I pressmeddelandet skriver STS Education att de arbetar för att inbokade språk- och studieresor ska bli av. 

– I den bästa av världar kommer de som har avtal med bolaget, de som ska ute på resa eller är på resa, inte att märka något, säger konkursförvaltaren Johan Sölveland till TT.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!