Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spotifys miljardsuccé – mitt under pandemin

Spotify stiger i förhandeln.
Daniel Eks aktier är i dag värda 36,5 miljarder kronor
Foto: JANNE ÅKESSON/SWEPIX
Medgrundaren Martin Lorentzon gör miljarder på aktierna.
Foto: MATTIAS AHLM / SVERIGES RADIO
Spotify har fördubblats sitt värde på New York-börsen under pandemin.
Foto: PATRICK SEMANSKY / AP TT NYHETSBYRÅN

Spotify har fördubblats sitt värde på New York-börsen under pandemin. 

Bolagets grundare Daniel Ek och Martin Lorentzon är nu tillsammans goda för närmre 90 miljarder kronor tillsammans, rapporterar Dagens industri

Många storbolag går igenom en ekonomisk kris just nu. Samtidigt har det aldrig gått så här bra för musikjätten Spotify. Sedan mitten av mars har aktien rusat i väg. 

Från mars har aktien stigit från 118 dollar till närmre 269 dollar. Vilket motsvarar en uppgång med 128 procent. Förra veckan gjorde bolaget också en toppnotering på börsen då aktien steg till strax 300 dollar. När Spotify gick till börsen för två år sedan var aktierna värda drygt hälften så mycket.

Med ett börsvärde på 440 miljarder kronor har nu Spotify högre börsvärde än både Volvo och Ericsson. 

Varje anställd värd 4 miljoner 

Men det är inte bara på börsen som det går bra för det svenskgrundade företaget. Vid årsskiftet var Spotifys personal värderade till fyra miljoner kronor per person, enligt DI:s granskning. I dagsläget har företaget 4 405 anställda världen över. 

Så klart har även Spotifys grundare märkt av miljardsuccén. Bolagets vd och ordförande Daniel Ek och medgrundaren Martin Lorentzon har tillsammans aktier värda drygt 80 miljarder. Daniel Eks aktier är i dag värda 36,5 miljarder kronor, en ökning med 16 miljarder kronor i år.

Ökat intresse för teknikaktier 

Börssuccén under pandemin tros bero på det ökade intresset för teknikaktier i USA. Men även en stark rapport och ett uppmärksammat avtal med den amerikanske podcast-stjärnan Joe Rogan, tros ligga bakom kursuppgången. 

Efter den långa tvisten fick Daniel Ek sin vilja igenom.
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!