Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Smarta Spotify-funktionen som alla verkar ha missat

Funktionen lanserades i oktober, men många verkar inte ha vetat om den förrän nu.
Foto: JAAP ARRIENS / SIPA USA/IBL
Spotifys ”lyrics match” är en smart funktion för att hitta låtar du inte kan namnet på.
Foto: JEFF BLACKLER / SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX/IBL

Har du gått runt och nynnat på en låt men inte kommit ihåg låtens namn? Då har Spotify lösningen som du kanske inte visste fanns, skriver The Verge.

I oktober lanserade nämligen Spotify en ny sökfunktion som många inte har vetat om. 

Funktionen fungerar så att du kan söka på en låts text och få upp olika förslag på låtar som matchar. Funktionen beskrivs även som väldigt okomplicerad, enligt The Verge.

https://twitter.com/linafab/status/1313081457326391297

Trots att funktionen lanserades redan i oktober tycks flera användare ha upptäckt den först nu.

”Att Spotify har lagt till en funktion där du kan söka efter en låt efter låttext kan vara det bästa någonsin”, skriver en person på Twitter där funktionen har diskuterats flitigt de senaste veckorna. 

Det enda du gör är att du skriver in texten i Spotifys sökfält och appen kommer då att visa upp låtar som matchar med texten du precis skrivit in, en såkallad ”lyrics match”.

Detta är inte heller den enda textrelaterade funktionen som Spotify har lagt till för användarna. Företaget har även texter från Musixmatch, en inhämtningsfunktion från Apple Music i samband med lanseringen av iOS 13 förra året.

Greekazos comeback – efter svåra tiden.
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!