Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spotifys vd har rivit sin 65-miljonersvilla

Daniel Ek.Foto: JANNE ÅKESSON/SWEPIX

Efter år av konflikter och överklagande – nu har Spotifys vd Daniel Ek fått sin vilja igenom och rivit 65-miljonersvillan i Djursholm strax norr om Stockholm.

Det berättar tidningen Mitt-i. 

Det anrika huset från 1893 är nu jämnat med marken.

Expressen har i flera artiklar berättat om Spotifygrundarens byggstrid på Djursholm.

Det var för två år sedan som Daniel Ek köpte den pampiga villan på Djursholm. Han betalade 65 mijoner kronor men mindre än ett år efter köpet ansökte han om att få riva hela rasket.

Orsaken var att vattenskador uppdagats.

Men Danderyds kommun ville inte ge tillstånd till rivning av den historiska villan och det såg länge mörkt ut för Daniel Eks husdrömmar.

BILDSERIE: Villan under renoveringen som avbröts.Foto: ERIK GUSTAFSON
Foto: ERIK RÖNNQVIST
Foto: ERIK GUSTAFSON

När Länsstyrelsen tonade ner det allmänna intresset av att bevara kåken till förmån för Eks egna rivningsintressen gav även myndigheterna klartecken för rivandet.

Nu återstår inget av den magnifika villan, skriver Mitt i Danderyd. 

Kristin Eriksson (C), andre vice ordförande i byggnadsnämnden, säger till tidningen:

– Jag känner en stor sorg över att sådant här får genomföras. Jag befarar att det kan bli en hänvisning till det här beslutet från fastighetsägare som vill riva sekelskifteshus. Det här var ett vackert hus och jag tyckte att vi i nämnden borde ha gjort mer för att huset skulle få stå kvar.

BILDSERIE: Resterna av villan efter rivningen.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Under tiden byggbråket pågått har Daniel Ek har dessutom köpt en grannfastighet på 2 300 kvadratmeter. 

Den nu rivna sekelskiftesvillan var på 488 kvadratmeter. Den beskrevs som ”klassisk Djursholmsstil” och hade ett tornrum med utsikt åt alla väderstreck.

Den då kringliggande tomten var på 3 223 kvadratmeter. 

Daniel Eks advokatbyrå, Cederqvist, har tidigare kommenterat

– Min huvudman beklagar att nuvarande hus är i icke renoverbart skick. Min huvudmans avsikt är naturligtvis att bejaka kommunens uttalade miljökvalitetsmål. Huset kommer passa väl in i området, uppföras med stor respekt och hänsyn till givna förutsättningar.

TV: Kändisarna i Djursholm lyxrenoverar för miljoner

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!