Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spotify storsatsar – lanseras i 80 länder

Bruce Springsteen och Barack Obama i studion.
Foto: Rob DeMartin / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JANNE ÅKESSON/SWEPIX

Streamingjätten Spotify expanderar till över 80 nya länder i Afrika, Asien och Oceanien.

Samtidigt lanseras USA:s tidigare president Barack Obama och rockstjärnan Bruce Springsteen nya podd på tjänsten.

”Renegades: Born in the USA”, heter podden.

Enligt Spotify har de över 80 nya länder som de lanseras i över en miljard invånare. Streamingtjänsten ska även släppas på 36 nya språk, skriver DN.

I dag finns tjänsten i 93 länder, varav bara fem i Afrika. Expanderingen innebära att stora delar av kontinenten får tillgång till plattformen. Spotify expanderar även till flera länder i Karibien, Oceanien och Centralasien, skriver de i ett pressmeddelande. Företaget berättade nyheten på en digital presskonferens på måndagen.

Podd med president och rockstjärna

Spotify har även börjat satsa på poddar. På måndagen släppes de två första avsnitten av USA:s tidigare president Barack Obama, 59, och rocklegenden Bruce Springsteens, 71, nya samtalspodd – som handlar om deras relation till sina fäder, till USA:s utmaningar och andra frågor.

Bruce Springsteen kampanjade för Barack Obama inför presidentvalet 2008. Podden ska sändas i sammanlagt åtta avsnitt och kommer att släppas veckovis, skriver New York Times.

Den vanligtvis skötsamme rocklegendaren överraskade många tidigare i februari när det blev känt att han åtalats för en rattfylla i november i fjol. Han vägrade blåsa i en alkoholmätare, enligt Fox News. Artisen väntas framträda i rätten i slutet av månaden.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!