Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spotify rapporterar högre miljardförlust än väntat

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL

Spotify rapporterar en högre miljardförlust än väntat. 

Orsaken stavas ökade personalkostnader. 

Samtidigt har börsvärdet ökat till 400 miljarder kronor. 

Strömningsjätten hade en omsättning på 1,9 miljarder euro under andra kvartalet, vilket var något lägre än analytikernas förväntningar. 

Bolaget gör en rörelseförlust under andra kvartalet på 167 miljoner euro, motsvarande 1,7 miljarder kronor. Det var sämre än bolagets egna prognos, som låg mellan 45 till 95 miljoner kronor i årets första kvartalsrapport. 

Spotify skriver i kvartalsrapporten om oförutsedda ökningar av utgifter som är kopplade till personalens optionsprogram.  Vilket hänger samman med att Spotify-aktien ökat i värde under våren och försommaren. 

Marknaden har svarat negativt på rapporten och aktien hade vid 13-tiden backat med fyra procent i förhandeln på New York-börsen. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!