Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Spotify planerar prishöjning

Spotifys intäkter per användare har minskat avsevärt de senaste åren, enligt USA Today. Foto: HAYOUNG JEON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Spotify planerar att höja kostnaden för sitt familjeabonnemang, rapporterar Bloomberg.  

Skandinavien blir testmarknad för den nya prishöjningen.

Trots att Spotify är världens ledande musiktjänst kämpar bolaget med att få ihop ekonomin. 

De senaste åren har de genomsnittliga intäkterna per användare minskat avsevärt, skriver USA Today

Den främsta orsaken är det olönsamma familjeabonnemanget, där upp till fem personer som bor på samma adress delar på en prenumeration. 

Kostnaden ligger i dag på 149 kronor i månaden i Sverige, men nu ska en 13-procentig ökning testas i Skandinavien, enligt uppgifter till Bloomberg. 

Om provperioden blir framgångsrik kommer prisökningen även att bli gällanden i fler delar av världen. 

Inte helt riskfritt

Men projektet är inte riskfritt. Spotify pressas redan av konkurrenter som Apple och Amazon, som i stort sett erbjuder samma utbud. 

Amerikanska Apple, den främsta utmanaren, har dessutom råd att gå med förlust på sin musiktjänst, eftersom företaget får in pengar genom andra tjänster och produkter.

Apple erbjuder ett familjeabonnemang till samma pris som Spotify, och om det svenska företaget höjer kostnaden ökar risken för att kunderna byter till ett billigare alternativ, skriver USA Today.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!