Sportstjärnorna får pris för sina fonder

Golfstjärnan Henrik Stensson.
Foto: CHRISTER HÖGLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tennisspelaren Stefan Edberg, hockeyspelaren Nicklas Lidström och golfspelaren Henrik Stenson driver ett fondbolag ihop. Nu har stjärntrions bolag fått en utmärkelse för bästa fond 2017.

Tennisspelaren Stefan Edberg, hockeyspelaren Nicklas Lidströms och golfspelaren Henrik Stenson är delägare i det gemensamma fondbolaget Case Kapitalförvaltning som grundades 2004. Bolaget har under de senaste åren haft en stark tillväxt och fonden Safe Play får nu utmärkelsen för bästa räntefond 2017 när Fondmarknaden.se utser de bästa fonderna inom olika kategorier.

Sporttrions fonder har tidigare prisats som bästa fond av Morningstar. Tennislegendaren och delägaren Stefan Edberg är glad över utmärkelsen.

– Vi är framförallt stolta för att vi år efter år lyckats skapa avkastning åt våra fondsparare. Safe Play har sedan starten 2011 aldrig haft ett negativt år. Detta trots att 2015 var ett utmanande år för räntefonder, säger Stefan Edberg i ett pressmeddelande.

Hockeystjärnan Nicklas Lidström.
Foto: KATHLEEN GALLIGAN / ALL OVER PRESS ZUMA PRESS

Var världens bästa spelare – nu bolagsägare

Fondens ansvarige förvaltare berättar om strategierna som han menar varit framgångsrika för bolaget.

– Vår strategi att främst investera i räntepapper med kort duration, hög kreditvärdighet och fondens mix av obligationer bäddar för en fortsatt konkurrenskraftig avkastning, säger fondens ansvarige förvaltare Tom Andersson i pressmeddelandet. 


LÄS ÄVEN: Skatteverket backar om hur trängselskatt drivs in 


De tre delägarna har minst sagt framgångsrika sportkarriärer bakom sig. Stefan Edberg var mellan 80- och 90-talen en av världens bästa tennisspelare och har vunnit totalt nio Grand Slam-titlar. Han har rankats världsetta och har valts in i tennisens Hall of Fame både i Sverige och internationellt.

Tennislegendaren Stefan Edberg.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Nicklas Lidström har flertalet gånger prisats som en av de bästa backarna i NHL-historien. Han vann Stanley Cup fyra gånger med klubben Detroit och har valts in i hockeyns Hall of Fame. Han har också haft framgångar med svenska landslaget och vann guldmedalj med Tre Kronor i VM 1991 och OS 2006.


LÄS ÄVEN: Resenärernas raseri mot bokningssajterna 


Golfproffset Henrik Stenson är den hittills högst rankade manlige svenske golfspelaren och blev förste svensk att vinna en herrmajor 2016. Han har tilldelats Jerringpriset 2013 och Svenska Dagbladets Bragdguld 2016.

Vem tycker du är störste idrottaren?

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!