Golfstjärnan Henrik Stensson. Foto: CHRISTER HÖGLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Golfstjärnan Henrik Stensson. Foto: CHRISTER HÖGLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sportstjärnorna får pris för sina fonder

Publicerad

Tennisspelaren Stefan Edberg, hockeyspelaren Nicklas Lidström och golfspelaren Henrik Stenson driver ett fondbolag ihop. Nu har stjärntrions bolag fått en utmärkelse för bästa fond 2017.

Tennisspelaren Stefan Edberg, hockeyspelaren Nicklas Lidströms och golfspelaren Henrik Stenson är delägare i det gemensamma fondbolaget Case Kapitalförvaltning som grundades 2004. Bolaget har under de senaste åren haft en stark tillväxt och fonden Safe Play får nu utmärkelsen för bästa räntefond 2017 när Fondmarknaden.se utser de bästa fonderna inom olika kategorier.

Sporttrions fonder har tidigare prisats som bästa fond av Morningstar. Tennislegendaren och delägaren Stefan Edberg är glad över utmärkelsen.

– Vi är framförallt stolta för att vi år efter år lyckats skapa avkastning åt våra fondsparare. Safe Play har sedan starten 2011 aldrig haft ett negativt år. Detta trots att 2015 var ett utmanande år för räntefonder, säger Stefan Edberg i ett pressmeddelande.

Hockeystjärnan Nicklas Lidström.Foto: KATHLEEN GALLIGAN / ALL OVER PRESS ZUMA PRESS

Var världens bästa spelare – nu bolagsägare

Fondens ansvarige förvaltare berättar om strategierna som han menar varit framgångsrika för bolaget.

– Vår strategi att främst investera i räntepapper med kort duration, hög kreditvärdighet och fondens mix av obligationer bäddar för en fortsatt konkurrenskraftig avkastning, säger fondens ansvarige förvaltare Tom Andersson i pressmeddelandet. 

 

LÄS ÄVEN: Skatteverket backar om hur trängselskatt drivs in 

 

De tre delägarna har minst sagt framgångsrika sportkarriärer bakom sig. Stefan Edberg var mellan 80- och 90-talen en av världens bästa tennisspelare och har vunnit totalt nio Grand Slam-titlar. Han har rankats världsetta och har valts in i tennisens Hall of Fame både i Sverige och internationellt.

Tennislegendaren Stefan Edberg.Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

 

Nicklas Lidström har flertalet gånger prisats som en av de bästa backarna i NHL-historien. Han vann Stanley Cup fyra gånger med klubben Detroit och har valts in i hockeyns Hall of Fame. Han har också haft framgångar med svenska landslaget och vann guldmedalj med Tre Kronor i VM 1991 och OS 2006.

 

LÄS ÄVEN: Resenärernas raseri mot bokningssajterna 

 

Golfproffset Henrik Stenson är den hittills högst rankade manlige svenske golfspelaren och blev förste svensk att vinna en herrmajor 2016. Han har tilldelats Jerringpriset 2013 och Svenska Dagbladets Bragdguld 2016.

Relaterade ämnen
Marielle Theander Olsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen