Foto: Fisher
 Foto: Fisher

Sportlov – då tar även näringslivet semester

Publicerad

Den här veckan fylls de böljande fjällvidderna av Stockholmsbarn.

Vilket också får konsekvenser för det svenska näringslivet.

När fjällstugorna fylls av chefer och storägare ekar flera Stockholmskontor och konferensrum tomma.

Vecka sju började svenska skolornas sportlov. Först ut var bland annat Göteborg och Jönköping, veckan efter tog skåningarna och Örebro-barnen ledigt.

Den här veckan har turen kommit till Dalarna, Värmland och Stockholm.

Att just Stockholms-barnen nu får chansen att snöra på sig pjäxor och skridskor får också konsekvenser för det svenska näringslivet. Flera av höjdarna är bosatta i Stockholm, vilket gör att det blir lite av stiltje i beslutsfattandet.

”Näringslivet brukar vara påtagligt lugnt under sportlovet, särskilt vecka 9 då Stockholms skolor är stängda. Visst kan ett och annat hända, men många beslut skjuts upp och många höjdare jobbar hårt veckan innan för att komma loss”, skriver DN:s Birgitta Forsberg i en krönika.

Österrike lockar näringstopparna

Hon har under flera år bevakat det svenska näringslivet och bolag. Något som gjort att hon också fått kunskap om hur de svenska höjdarna gillar att tillbringa sin lediga tid, bland annat på sportlovet.

Fredrik Lundberg – brukar åka till Österrike.Foto: Johan Jeppsson / IBL

 

Birgitta Forsberg räknar bland andra upp finansmannen Fredrik Lundberg, som hon skriver brukar åka till det lyxiga hotellet Zürserhof i Zürs, Österrike. Ett hotell som han också hyrde i samband med sin dotters bröllop år 2009.

 

LÄS MER: Fredrik Lundberg förhörd - på sin advokats kontor

 

Vidare skriver Birgitta Forsberg att SEB:s avgående chef Annika Falkengren kommer sätta kurs mot Genève, där hon kommer att börja arbeta på privatbanken Lombard i sommar. Med sig har hon maken och sin tolvåriga dotter.

Annika Falkengren – till Schweiz.Foto: Johan Jeppsson

 

Genève ligger en dryg timme från franska Alperna om lusten till skidåkning faller på för SEB-vd:n.

 

LÄS MER: Annika Falkengrens hårda ord om Trump

 

Skistar: ”Extremt bra bokat”

Även i Sverige går årets skidsäsong bra. Under årets sportlovsveckor är bokningarna fler på alla Skistars destinationer, uppgav deras kommunikations- och marknadsansvarige, Linda Morell, till TT tidigare,

– Det är extremt bra bokat, säger hon.

 

LÄS MER: Full rulle i skidbackarna

 

Svenska näringshöjdare lockas också till de svenska fjällen och backarna. Marcus Wallenberg och hans fru Fanny Sachs brukar resa till Fjällnäs i Härjedalen, skriver DN.

Marcus Wallenberg – brukar åka till Härjedalen.Foto: Suvad Mrkonjic

 

– Vi sätter på oss ryggsäckar och ger oss ut i vildmarken. Det är havet och fjällen, mina två favoritplatser – på grund av de stora vidderna, har Marcus Wallenberg tidigare sagt till Financial Times.

 

LÄS MER: Marcus Wallenberg om nya vd:n för SEB

 

Sportlovssäsongen är över först vecka 11. Under vecka 10 går bland annat Jämtland och Norrbotten på sportlov. Sist ut är Jokkmokk.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen