Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spelmiljardärens oväntade besked

Anders Ström.
Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media

En av Sveriges mest uppmärksammade spelmiljardärer uppfyller ett tidigare hemligt löfte.

Det innebär att Anders Ström, 49, kommer att lämna uppdraget som styrelseordförande i börsbolaget Kindred.

Det oväntade beskedet från miljardären kommer bara dagar före hans 50-årsdag.

Kindred meddelade sent på onsdagskvällen att Anders Ström inte ställer upp för omval. Ström förklarar i pressmeddelandet:

– Jag har sedan några år tillbaka gett mig själv löftet att jag senast då jag blir 50 år ska börja avveckla mina framskjutna uppdrag i de bolag där jag har investeringar, och ägna mer tid åt investeringarna i sig och min familj. Därtill finns det försummade vänner och fritidsintressen, som jag också vill ta mig bättre an.

Miljardären, storspelaren och travfantasten Anders Ström var del av kampen för att spräcka det svenska spelmonopolet. I slutet av 1990-talet grundade han Unibet i en liten lägenhet i London som sedan ledde till Kindred som äger flera multinationella spelbolag.

Som en av Sveriges största hästägare har Anders Ström satsat fram stjärnhingsten Greenshoe som syndikerades för 130 miljoner kronor i fjol. Han är också känd inom spelvärlden för att ha skrivit V75-kupongen som var den enda vinnande raden under en Elitloppshelg och gav 32 miljoner kronor.

Ström, från Sala, lämnar på årsstämman 2021.

Se också:

Kindreds intäkter 42 % högre i inledningen av Q4.
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!