Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spelbolagen kammar hem guld i VM-yrans skrällar

Flera oväntade matchresultat i VM har gynnat spelbolagens kassor.
Foto: MIKE SEGAR / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: MARCUS ERICSSON / © BILDBYRÅN

Spelbolagen kan bli de stora vinnarna i fotbolls-VM i Ryssland, rapporterar Nyhetsbyrån TT.

Flera oväntade matchresultat har gynnat spelbolagens kassor.

Dessutom kan turneringen bli deras största sportevenemang hittills.

Spel- och bettingbolagen har lika mycket högsäsong som fotbollen just nu, skriver TT. Det är inte bara vanliga tipsrader som gäller vid ett mästerskap som VM – det finns en mängd olika vadslagningsmöjligheter och odds kring de totalt 64 fotbollsmatcherna som spelas. Vem gör flest mål i en match? Vilket lag utför flest tacklingar?

Vadslagningsbolaget Betson är ett av spelbolagen som har utökat sin utbudsprodukt, även kallad sportbok, inför sommarens matcher. De har gjort sin största spelbok hittills, rapporterar TT.


LÄS MER: Charlotte Kalla om beslutet att nobba spelbolag

Ska överträffa alla andra mästerskap

Och bolagen får stora möjligheter att synas och bredda sin kundkrets vid den här typen av folkliga mästerskap.

”Vi har flera stora VM-kampanjer i gång som pågår för fullt. Varumärket kommer att synas både i tv, radio, online och på utomhustavlor runt om i landet”, skriver Kindreds vd Henrik Tjärnström i ett mejl till TT.

Kindred räknar med att mästerskapet, likt förra VM, uppgår till omkring 5 procent av bolagets årsintäkter.

För konkurrenten Betsson utgjorde EM i Frankrike 2016 omkring 2,5 procent av bolagets omsättning i både andra och tredje kvartalet. VM i Ryssland beräknas locka rekordmånga spelare och därmed ännu större spelarinsatser.

– Vi förväntar oss att det här ska överträffa alla tidigare mästerskap i volym, säger Betssons vd Pontus Lindwall till TT.


LÄS MER: Livebetting är roligt – men bli inte lurad 

Bolagen vinner på skrällresultat

VM har också inletts med flera skrällresultat – och det är till spelbolagens fördel. De blir vinnare när favoritlagen spelar lika eller förlorar.

– Skulle Island gå hela vägen och vinna VM hade det varit extremt trevligt för spelbolagen. Men det är alldeles för tidigt att skriva hem det här som ett skrällmästerskap, säger SEB:s aktiestrateg Christopher Lyrhem till TT.

Även Betssons Lindwall delar Lyrhems analys och säger till TT att det är tur för bolaget att även uppstickare tar hem matcher. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!