Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skatteverkets glädjebesked – rekordtidig återbäring

Nytt för i år är att även de som väljer att deklarera på papper senast 2 maj får sin återbäring redan i juni, i stället för som tidigare i augusti.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Den som deklarerar digitalt senast den 2 april, utan att göra ändringar eller tillägg, kan få skatteåterbäring redan andra veckan i april, den 9-12 april.Foto: Fialotta Bratt / Skatteverket

Skatteåterbäringen kan komma rekordtidigt i år.

Nu kan även de som deklarera på papper få pengarna redan i juni – samtidigt som de som deklarerar digitalt kan ha återbäringen på kontot i början av april.

– Alla kan deklarera digitalt, både de som ska godkänna och de som ska ändra eller lägga till uppgifter, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

De första inkomstdeklarationerna har redan skickats ut och på tisdag nästa vecka öppnar Skatteverket för att ta emot deklarationer.

I år är det omkring åtta miljoner svenskar som måste deklarera – och uppdateringar hos myndigheten gör att det finns stora möjligheter att få tillbaka skatteåterbäringen rekordtidigt i år.

Den som deklarerar digitalt senast den 2 april, utan att göra ändringar eller tillägg, kan få skatteåterbäring redan andra veckan i april, den 9-12 april.

Få pengarna i juni i stället för augusti

Nytt för i år är att även de som väljer att deklarera på papper senast 2 maj får sin återbäring redan i juni, i stället för som tidigare i augusti.

– Alla kan deklarera digitalt, både de som ska godkänna och de som ska ändra eller lägga till uppgifter. Förra året deklarerade fler än fyra av fem digitalt. Den som sålt bostad eller aktier eller ska redovisa näringsverksamhet rekommenderar jag framför allt att använda e-tjänsten på skatteverket.se. Där är fler uppgifter ifyllda och den nya skatten räknas ut direkt. Risken för fel är väsentligt mindre än för den som deklarerar på papper, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket i ett pressmeddelande.

 

Annons: