Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Populär sparform bryter mot lagen

Massor av svenskar har pengar i kapitalförsäkringar, en sparform som ofta är mycket lönsam för banken eller försäkringsbolaget bakom.Foto: COLOURBOX
Nu har Konsumentverket gjort en granskning av villkoren i kapitalförsäkringar, och kommit fram till att 13 bolag bryter mot lagen, skriver SvD.
Bland de bolagen som hamnar under lupp finns de fyra storbankerna Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank.

Mängder av kapitalförsäkringar har villkor som är olagliga. Nu drar i Konsumentverket i gång en kampanj mot bolagen bakom, skriver Svenska Dagbladet.

Skärper sig inte bolagen riskerar bolagen straffas ekonomiskt.

Massor av svenskar har pengar i kapitalförsäkringar, en sparform som ofta är mycket lönsam för banken eller försäkringsbolaget bakom.

Nu har Konsumentverket gjort en granskning av villkoren i kapitalförsäkringar, och kommit fram till att 13 bolag bryter mot lagen, skriver SvD.

 

LÄS OCKSÅ: Malin, 42, shoppade upp 530000 kronor

Alla storbanker i skamvrån

Bland bolagen som hamnar under lupp finns Handelsbanken, Nordea, SEB, Swedbank, Avanza, Brummer och Folksam.

Bolagen kräver bland annat skriftlig uppsägning av försäkringarna, något som inte behövs enligt lagen. Dessutom tar bolagen sig rätten att ändra villkoren i kapitalförsäkringarna godtyckligt, vilket inte heller är tillåtet enligt lagen.

 

LÄS OCKSÅ: LISTA: Här finns billigaste matkassen

Vite om de inte skärper sig

Det tillsynsärende som Konsumentverket inlett kan resultera i förbud, marknadsdomstolen eller vite, där företagen tvingas betala om de fortsätter använda de felaktiga villkoren, skriver SvD.

 

LÄS OCKSÅ: Caroline, 25: Så löste vi föräldraledigheten

 

Följ Dina Pengar på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Annons: