Handlar smart. Malin, 24, är ensamstående med tvillingarna Alfred och Agnes och vardagssparar alltid. Foto: PRIVATHandlar smart. Malin, 24, är ensamstående med tvillingarna Alfred och Agnes och vardagssparar alltid. Foto: PRIVAT
Handlar smart. Malin, 24, är ensamstående med tvillingarna Alfred och Agnes och vardagssparar alltid. Foto: PRIVAT
Genom att ta med matlådor till jobbet går det att spara 2700 i månaden. Ingela Gabrielsson, sparekonom på Nordea.Genom att ta med matlådor till jobbet går det att spara 2700 i månaden. Ingela Gabrielsson, sparekonom på Nordea.
Genom att ta med matlådor till jobbet går det att spara 2700 i månaden. Ingela Gabrielsson, sparekonom på Nordea.

Malin, 24, renoverar radhuset själv

Publicerad

Malin Hedblom, ensamstående mamma till tvillingarna Agnes och Alfred, vardagssparar alltid.

Genom att storhandla, leta rabattkoder och sälja gamla prylar har hon lyckats renovera sitt radhus.

Malin Hedblom, 24, har alltid varit duktig på att spara. Men det har aldrig varit så viktigt som nu, när hon är ensamstående med ett år och åtta månader gamla tvillingarna Agnes och Alfred.

- De behöver dubbelt av allt. Många undrar hur jag har råd, säger hon.

Malin Hedblom storhandlar och gör matlådor i stället för att äta ute. När hon shoppar gör hon det oftast på internet och letar då efter rabattkoder och reor.

 

LÄS OCKSÅ: Emma-Lou sparade ihop Disneyland-resa

Inte svårt

- Det är inte svårt att hitta. Jag köper nästan ingenting utan rabattkoder.

Hon köper en del nytt till barnen, men mycket begagnat. Och så ser hon till att sälja de kläder och saker de har växt ifrån, och även sådant hon själv inte längre använder.

- När man väl tittar vad man har som står så finns det en hel del, säger Malin Hedblom.

 

LÄS OCKSÅ: Tipsen som räddar din ekonomi i höst

Gör allt själv

Hon och barnen bor i ett radhus i Hofors som Malin Hedblom nu renoverar. Genom att göra allt själv och rusta upp snarare än att köpa nytt har hon lyckats göra om stora delar av huset.

- Jag använder gamla saker och målar om. Jag har målat och tapetserat alla rum, målat skåpluckorna i köket själv och köpt nya handtag på Ikea. I badrummen har jag målat om våtrumstapeten och skåpen i stället för att köpa nya. Badrumsrenoveringen kostade bara 500 kronor.

Malin Hedblom driver bloggen Tvillingmorsan, där hon bland annat skriver om sin renovering. Hon får mycket positiv respons på sina spartips.

- Jag är jättenöjd med min budgetrustning, det är lika fint hos mig som hos folk som lagt mycket mer pengar på renovering.

 

LÄS OCKSÅ: Så snabbsparar du 5858 kronor per månad

Så sparar du 13 755 kronor fram till jul - Ingela Gabrielsson, sparekonom på Nordea, tipsar

Avstå höstresa 9 000 kronor

'' Hitta aktiviteter att göra med familjen i ert närområde i stället, som teater, eller utflykter i skogen. Det handlar om att få göra saker tillsammans, det behöver inte kosta mycket.

Ta med eget kaffe i stället för att köpa ute 855 kronor

'' Dra ned på småutgifterna, som fika på stan, kan man spara mycket på.

Gör egna maskerad- kläder till halloween 200 kronor

Gör storkok hemma - skippa lunch på restaurang 2 700 kronor

'' Ta med matlådor i stället för att gå ut och äta. Däri ligger mycket pengar.

Planera dina inköp 1 000 kronor

'' Gör inköpslistor för hushållsinköpen och avstå från spontanköp.

Total besparing: 13 755 kr

Så har vi räknat:

Det populäraste resmålet i höst är Kanarieöarna. Den billigaste resan (flyg+hotell) på Ticket till Gran Canaria kostar 9 000 kronor för mån-sön vecka 44.

En kopp bryggkaffe på kafé kostar cirka 20 kronor. Om du köper en kopp varje arbetsdag fram till jul blir det 45 koppar = 900 kronor. Ett paket malet kaffe på 500 gram kostar cirka 45 kronor.

Att hyra eller köpa en maskeraddräkt kostar 150-250 kronor enligt prisjämförelsesajten Pricerunner.

Medhavd matlåda kostar cirka 30 kronor per dag i stället för 90 kronor.

Planerade inköp sänker matkostnaderna med 20-30 procent enligt beräkningar av Konsumentverket. En person lägger i snitt 2 000 kronor per månad på mat. 25 procent av det är 500 kronor. (Samtliga priser och besparingar är räknade på en person)

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen